een kijkje in mijn schetsboek(en)

Sinds ik een Instagram account voor mijn tekeningen maakte, is het al maanden geleden dat ik hier voor het laatst wat tekeningen liet zien. Gek genoeg heb ik de laatste tijd niet echt zin meer om mijn tweede account te gebruiken, dus doe ik het weer eens hier! Ik heb de afgelopen tijd naast school ook thuis súper veel zitten tekenen, wat resulteerde in 2,5 (bijna drie) volle schetsboeken. Ik scande wat van mijn favoriete pagina’s in (omdat schetsboeken fotograferen dus echt het lastigste ooit is en ik daar niet zo’n zin in had).

 

School was de afgelopen weken zó hectisch en slopend dat ik me oprecht meerdere keren afvroeg waarom ik niet voor een ‘normale’ HBO gekozen had. (Wat uiteindelijk nergens op slaat want ik kan me niet inbeelden wat ik zou doen als ik geen kunstacademie gekozen zou hebben.) Het einde van het jaar komt langzaam in zicht maar de laatste weken kruipen echt voorbij, en ik merk gewoon dat ik het af en toe best wel mis om duidelijke richtlijnen te hebben en ‘gewoon even’ moet leren voor een goede beoordeling.

Mijn beoordelingsweek ging heel goed gelukkig (ik haalde een vak niet helaas wat betekent dat ik moet herkansen als ik eigenlijk al zomervakantie zou hebben, maar goed, dat is niet anders), en dinsdag is de werkschouw. Ik vind het behoorlijk eng allemaal maar ik ben gelukkig ’s ochtends al, dus weet al snel of ik hem wel of niet gehaald heb. Na de werkschouw moet ik dus nog even twee weken een project doen maar dat wordt heel leuk (spoiler: ik ga waarschijnlijk een zine maken en die verkopen!), en daarna (als het goed is) nog een week herkansen en dan is het vakantie. Ik kan niet wachten. (Verder weet ik denk ik in juli/augustus (omdat er nog heel veel studiepunten ingevoerd moeten worden) of ik door mag naar jaar twee! Spannend.)

heb jij al bijna vakantie? en vinden jullie het leuk als ik vaker wat schetsboek dingen laat zien?

11 Comments

 1. britt 11 juni 2017 / 19:20

  AAAAH een zine maken, kei tof! Geen idee hoe je dat geregeld krijgt op twee weken want dat lijkt me dus ZO lastig. Maar het lukt je wel, ik weet dat je het kan. Net zoals je werkschouw dinsdag, ik duim voor je!!!

 2. Juul 11 juni 2017 / 19:25

  Heel Nice! Vaker werk laten zien.(ik zit zelf op het Nimeto, utrecht, en wil hierna Graag naar het hku)

 3. Mirinne 11 juni 2017 / 21:46

  Ik vind het echt tof om een kijkje in andermans schetsboeken te kijken! Vind jouw stijl echt mooi :)

 4. Eline 11 juni 2017 / 22:41

  Wat leuk om een kijkje te nemen in je schetsboek. Ik haal er altijd zo veel inspiratie uit, even meespieken bij de anderen.

 5. Laura 12 juni 2017 / 23:07

  Oh: ik vind je tekeningen/ schetsen zo mooi! Als er iets van ‘creatief iets’ is wat ik nog graag zou kunnen is het zo kunnen tekenen/ schilderen ^^

  Ik zit ook volop in de examens, mijn eindexamens van het middelbaar nog wel… Volgend jaar wordt zo spannend allemaal!

  Nog veel succes x

 6. Lise 13 juni 2017 / 10:01

  Woepwoep zines maken :)) (Vergeet ons projectie ook niet he, deze vakantie ;) )

 7. Merle 15 juni 2017 / 19:11

  Leuk leuk, vooral die rommeligheid vind ik zo tof. welke studie doe je als ik vragen mag? Liefs!

  • Eline 16 juni 2017 / 00:04

   Illustration, aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht!

 8. Klaartje 17 juni 2017 / 10:18

  Ik vind dat je echt een leuke tekenstijl hebt, meer van deze artikeltjes zou fijn zijn. ;)
  Nog veel succes met je project!

 9. Luna 17 juni 2017 / 14:59

  Echt tof om in je schetsboek te kunnen kijken :) je stijl is zo leuk en eigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *