een klein stukje over mijn brush pen-obsessie (+ win!)

picmonkey-collage

winactie: gesloten 

Een van de leukste dingen van de kunstacademie is dat je door je klasgenoten zoveel nieuwe dingen ontdekt. Op die manier leerde ik ook de brush pen kennen en sindsdien is het een van de dingen waar ik het meest mee teken (en zijn er ook dingen die ik amper meer gebruik, waterverf bijvoorbeeld (maar daar word ik ergens ook wel een beetje verdrietig van – ik heb hier zoveel leuke dingen mee gedaan, maar wat school betreft is het gewoon niet praktisch)).
Een brush pen is zoals het woord al zegt (maar dan met iets beknopter): een pen met inkt/ecoline erin, met een punt die aan een kwast doet denken. Tekenen met een brush pen kan dus niet helemaal precies, maar het stukje controle wat je los laat bleek ik tot mijn grote verbazing best fijn te vinden.

Ik weet niet of ik het ooit uitgesproken (oftewel: opgeschreven) heb, maar toen ik de 500 volgers op Bloglovin’ behaalde (dat is inmiddels alweer een tijdje gelden) zat ik er aan te denken om een winactie te organiseren. Omdat het al even (lees: twee jaar) was dat ik voor het laatst zo iets deed. En omdat ik jullie best lief vind allemaal en af en toe iets terug wil doen.

Er gebeurde eigenlijk niks omdat ik niet zo goed wist wat ik weg wilde geven. Twee weken geleden kwam het idee van een winactie organiseren weer in me op en dit keer wist ik wel wat ik weg wilde geven: een van mijn favoriete tekenmaterialen. Er is dit keer niet echt een reden om iets weg te geven, maar dat weerhield me er niet van om naar Swaak te gaan en wat dingetjes aan te schaffen. (Desnoods om te vieren dat het (bijna) weekend is.)

wat kun je winnen?

img_6315

 • Drie verschillende Ecoline Brush Pennen van Talens
 • Een zwarte brush pen van Pentel

wat moet je hiervoor doen?

Heel simpel: volg mijn blog op Bloglovin’, Love/Save deze blogpost en laat een reactie achter met een geldig e-mail adres. Je kunt tot en met vrijdag 25 november meedoen, op zaterdag 26 november krijgt de winnaar een mailtje van me! (Nog even een random feitje wat hier ergens wel mee te maken heeft: op diezelfde dag (26 november dus) is de open dag van de HKU en ik ben erbij! Kom hoi zeggen als je dat leuk vindt :))

Meedoen kan in Nederland en België. 

Edit: ik heb nu ook een Facebookpagina! Met liken maak je niet meer kans, maar dat vind ik wel erg leuk :) 

en dan nu nog even wat extra informatie over de dingen die je kunt winnen:

img_6316 img_6317 img_6318

Goed. Nog een klein beetje meer informatie over wat ik nou precies weggeef, zodat je meteen aan de slag kunt als je ze binnen krijgt.

Er is namelijk nog een verschil tussen de Ecoline brush pen van Talens en die van Pentel. Je kunt het al op de foto’s hierboven zien, de Ecoline brush pen van Talens heeft een punt die toch iets meer richting een stift neigt (geen losse haartjes), maar dat betekent totaal niet dat hij niet als een kwast aanvoelt! Hij tekent heel fijn en zacht, en met maar ‘één soort punt’ heb je toch nog best wel veel controle over wat je tekent.

Bij de brush pen van Pentel is dat totaal niet het geval, de punt is namelijk echt een kwast met losse haartjes. Dit betekent dat je ook kan experimenteren met hoe je hem vasthoudt en hoe hard je drukt. Je kunt met een brush pen dus nog meer soorten diktes in de lijnen maken dan bij de Ecoline brush pen.

En dan het laatste belangrijke verschil: de Ecoline brush pen is meteen klaar voor gebruik. Qua uiterlijk is het net een stift en kun je dus meteen beginnen met tekenen. Je hoeft niks te doen om te zorgen dat de inkt/ecoline de punt bereikt.
Bij de brush pen van Pentel is dit wel het geval, je kunt in het lange zwarte gedeelte knijpen, en dan loopt er langzaam inkt naar de punt. Het nadeel hiervan is dat je niet alleen maar door kunt tekenenen. De inkt blijft in het doorzichtige gedeelte voor de punt zitten, maar als dit gedeelte leegraakt merk je dat ook tijdens het tekenen en moet je dus weer in de brush pen knijpen om weer verder te kunnen. De brush pen van Pentel heeft dus wel echt vullingen, die je gewoon kunt vervangen zodra ze leeg raken. (Mocht je de brush pen van Pentel nou helemaal niet fijn vinden kun je altijd nog de Ecoline versie van Talens kopen, die is even dekkend als die van Pentel (iets wat ik eigenlijk niet verwacht had, maar als ik reviews op internet zie/lees moet dat toch echt zo zijn) en dan heb je dus iets meer controle.)

Voorbeelden van tekeningen die ik maakt met brush pen: klik, klik, klik. (Ik heb eigenlijk vrijwel alleen maar met de Pentel brush pen getekend (omdat ik in een zwart-wit fase zit at the moment), maar de Ecoline brush pen gebruik ik altijd om dingen in mijn Moleskine agenda te markeren – ze drukken niet door namelijk!)

heel veel succes en liefs!

38 Comments

 1. Iris 11 november 2016 / 07:34

  Hey!
  Wat een leuke winactie, ik doe mee!
  Ik ga naar de opendag dus miss zie ik je nog wel!

 2. Kirsten 11 november 2016 / 09:03

  Ik heb mijn e-mail in het toebehoorende vakke ingevuld! Hopelijk is dat goed zo

 3. Pip 11 november 2016 / 09:17

  Beetje controle verliezen… I’m in!

 4. Lise 11 november 2016 / 11:02

  IK DOE MEE!! Bij ons staan die met ecoline op de toog in de Schleiper (oeps super Vlaamse zin sorry), en ik moet me echt elke keer inhouden om ze niet mee te nemen… Ze zijn zo fijn om mee te werken en DIE KLEUREN

 5. Elena 11 november 2016 / 11:33

  Wat gaaf!! Ik doe zeker mee! Dit is toch wel nieuw voor mij, zelf gebruik ik vaak fineliners en waterverf. Iets nieuws uitproberen is altijd leuk.

 6. Lotte Laros 11 november 2016 / 12:14

  Ik doe mee! Ben zelf een enorme perfectionist, en dit lijkt me leuk om te proberen!
  Lotte

 7. Gijsje 11 november 2016 / 12:36

  Oh yes wat leuk,
  Ik doe natuurlijk mee!!

 8. Roos | Soitsrose 11 november 2016 / 13:43

  Deze heb ik al wel vaker gezien maar kan ze nooit echt in winkels vinden. Lijkt me echt heel tof om uit te proberen!

 9. Tine 11 november 2016 / 14:01

  Dat lijkt me echt heel leuk aan op een kunstschool zitten: je leert zoveel producten kennen door je medestudenten! En als ze een beetje lief zijn kan je ze nog een testen ook. (:
  Ik doe zeker mee!

 10. LOUISE - LOUVETTE 11 november 2016 / 15:04

  Zo leuk dat je er weggeeft! Die tekeningen met de zwarte brush pen zijn geweldig! Vooral dat toen&nu boekje, vind ik super mooi!

 11. Annemijn 11 november 2016 / 16:24

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het ziet er ontzettend gaaf uit :-) ! (dus hierbij doe ik ook mee haha)

 12. Luana 11 november 2016 / 16:36

  Aaah leuk!! Ik zag ze al vaker voorbij komen bij mensen op Instagram, ben erg erg benieuwd naar, ik doe graag mee :)

 13. Danique 11 november 2016 / 17:15

  Ik was al een tijdje aan het denken om ook brush pens te gaan kopen, toen ik gisteren weer blogs bij ging lezen en zag dat jij er hartstikke leuke kunstwerkjes mee maakte was ik al helemaal om :) Really love it, I’m in for the win :p

 14. luna 11 november 2016 / 17:26

  IK DOE MEE!! Echt super leuk dat je zoiets weggeeft:)
  Wou het al een tijdje uitproberen! je maakt super gave kunstwerkjes mee!

 15. Anneleen 11 november 2016 / 19:35

  Wauw wat een superleuke winactie! Ik doe heel graag mee! :) Ik heb onlangs kalligrafie stiftjes gekocht in de Xenos en ben daar al creatief mee aan de slag, lijkt me super leuk om ook deze pennetjes te kunnen uittesten !

 16. Teun 11 november 2016 / 20:46

  Ah tof! Ik doe mee :)

 17. Lisanne 11 november 2016 / 22:02

  Oh, wat een gave pennen om eens mee te experimenteren!! Ik ben best creatief, maar neem de laatste tijd echt te weinig even de tijd om rustig te gaan zitten en tekeningetjes te maken. Ik ben er eerlijk gezegd niet zo goed in (hihi ;-)), maar vind het wel echt onwijs leuk om creatief bezig te zijn en te tekenen. Als ik naar jouw instagram post van Utrecht kijk denk ik echt: dat wil ik ook kunnen! En met reden, want vanaf maart ga ik een aantal maanden door Azië reizen. Het lijkt me echt onwijs gaaf om dan in mijn reisdagboekje ook dit soort schetsjes te maken. De pennen zijn super handig om mee te nemen, dus ik hoop echt heel erg dat ik geluk heb en dat ik win, zou super leuk zijn! :-)

 18. Sonia 11 november 2016 / 22:53

  Wat een super leuke win-actie. ik doe meeeeee!! Lijkt me echt fijn om mee te werken :)

 19. Puck Rietveld 12 november 2016 / 10:00

  Aaah leuk Eline, ik wilde deze pennen door jou al gaan kopen want had er nog nooit van gehoort!! Ziet er heel nice en brushy uit. Ik gebruik bloglovin nooit dus moet nog even uitzoeken hoe ik je post moet liken hahaha maar komt goed. XXXX puck

 20. Marieke 12 november 2016 / 10:18

  Wat een mooie pennen! Ik doe zeker mee ☺️ Ook super gaaf dat je al zoveel volgers hebt, gefeliciteerd! Ik ga misschien ook op de opendag staan, dan zien we elkaar misschien nog wel…

 21. Sophiesfavorite 12 november 2016 / 10:30

  Oehh wat gaaf! Heb zelf nog nooit een brushpen gebruikt dus ik waag graag een kans! Liefs, Sophie

 22. Noes 12 november 2016 / 13:31

  Wauw, ziet er goed uit! Ik doe mee :)

 23. Elsa 12 november 2016 / 13:56

  Echt heel erg mooi!? I’m in.

 24. Mirinne 12 november 2016 / 14:22

  Deze stiften staan op mijn sinterklaas verlanglijstje haha! I’m in :) Gefeliciteerd met je volgers!

 25. Pam 12 november 2016 / 18:23

  I love brush pens, ik doe mee! Gefeliciteerd nog met je 500 volgers :)

 26. Laura 12 november 2016 / 21:25

  Ik doe mee voor m’n vriendin! (Hihi Ilze als je dit leest) Maar nog gefeliciteerd! Mooi getal heb je nu ook. Liefs

 27. britt 12 november 2016 / 21:53

  OMGGGG de kleurtjes, jeetje die zijn leuk. En ik ben nog steeds in shock dat het echt met haartjes is??? (Bij die van Ecoline dan toch) Ik wil zeeeeker meedoen. (((: (Ik word slimmer door je blog te lezen en door je te leren kennen Eline, wow.)

 28. Madelief 15 november 2016 / 02:02

  leuke winactie!!!! Ik doe graag mee! Liefs, Madelief

 29. Ravanel Griffon 16 november 2016 / 01:04

  Hej,
  Ik volg je blog al een tijdje (zonder eerder commentaar achter te laten). Het is altijd superleuk om te zien wat je nu weer hebt getekend. Ik had nog nooit van brush pens gehoord, maar het resultaat is geweldig, dus ik doe graag mee aan je winactie. :)
  Rav

 30. Anne 16 november 2016 / 19:42

  Wat een toffe pennen zeg! Toen ik de titel las dacht ik aan zo’n blaaspen, waar je door heen blaast (uhm ja logisch) en er dan een soort verf/inkt spatters uit de pen vliegen. Maar brush betekend natuurlijk kwast in het Engels. Kwastpen. Heel leuk wat voor effect het geeft! Lijkt een beetje op zo’n kalligrafie pen/stift.
  Maar goed, ik doe ook mee met je winactie! Ik heb alleen geen bloglovin, dus ik kan je helaas niet volgen. (maar ik dacht, he, misschien ben je in een spontane bui en geef je hem wel aan mensen die geen bloglovin ding hebben)
  xx Anne

  • Eline 17 november 2016 / 23:02

   Hihi, dat maakt helemaal niet uit hoor! X

 31. Merle 17 november 2016 / 10:37

  Leuke actie! Ik hoef niet te winnen hoor, maar in de voorbeeldtekeningen zie ik dat je nog best wel veel in dezelfde dikte tekent. Misschien kun je ook eens naar handlettering kijken, met brush pennen is dat heel makkelijk en superleuk om te doen (voorbeeldje: https://www.instagram.com/p/BBPNdWQxjWc/?taken-by=merlefindhammer)! Maar je tekeningen zijn nu al superleuk! Liefs!

 32. Maxime 17 november 2016 / 11:13

  Jahaaa, leuk! Ik heb eerder met een bushpen getekend en dat was zo fijn!

 33. Ilze 17 november 2016 / 18:42

  Ooh wat gaaf! Gefeliciteerd met je 500 volgers! Deze zou ik echt heel goed kunnen gebruiken, ik doe mee :)

 34. Eline 24 november 2016 / 18:59

  Jaa, hier wordt je toch blij van! Ik doe heel graag mee, Krijg hier zoveel motivatie van om meer te gaan tekenen. Liefs, Eline

 35. Els 25 november 2016 / 18:22

  leuk die kleurtjes pennen …. (de zwarte ken ik goed ;-) !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *