een (telefoon)fotodagboek: de eerste weken zomer

Daar ben ik weer! Mijn eerste volle twee weken vakantie zitten er inmiddels op, en ik geniet er zo erg van dat ik er een klein beetje bang van word (hoe ga ik het overleven als school weer begint?).

Omdat ik weer enorm veel zin had om iets te schrijven, maar er op moment een klein gebrek aan foto’s is, besloot ik maar even wat telefoonfoto’s te gebruiken. De afgelopen weken heb ik namelijk vrijwel alleen maar foto’s gemaakt met mijn analoge Canon (ik wil mijn hele zomer gaan vastleggen op film, zo’n zin in). Het eerste zomerse rolletje wordt op moment ontwikkeld (niet bij de Hema, ik heb het dit keer professioneel aangepakt, de foto’s worden zelfs meteen gedigitaliseerd wat een enorm kwaliteitsverschil moet opleveren! Zo benieuwd), dus dan kan ik binnenkort weer wat actiever op Instagram zijn :-) (Update: de foto’s zijn ontwikkeld! Binnenkort meer)

Ik maakte dus nauwelijks foto’s met mijn mobiel, maar over twee weken verspreid is het denk ik wel genoeg om te plaatsen + er wat bij te kletsen.

De eerste vijf dagen van de vakantie zaten we in Noordwijkerhout, vlakbij het strand. Het vakantiepark deed me een klein beetje denken aan Griekenland (voor zover ik het ken van foto’s, haha), dus zo waren we toch nog een beetje in het buitenland :)

Op donderdag bezochten we Leiden. Ik was er verder nog nooit geweest maar het is echt mijn nieuwe lievelingsstad van het moment. Onder andere door alle schattige vintagewinkeltjes: zoals deze (‘VNTG’).

Nog een reden waarom Leiden zo fijn is: ZE HEBBEN ER ZOVEEL BOEKWINKELS. Op zich niet heel gek (aangezien het echt een studentenstad is), maar ik werd er bizar blij van. Ik heb er drie bezocht geloof ik, en ze hadden allemaal ook super veel fijne Engelse boeken.

Ik weet dat het slecht is, maar ik beoordeel boeken toch echt op de kaft: als het kaften zijn met toffe grafische ontwerpen/illustraties lees ik veel sneller de achterflap. Ik kwam dit boek tegen en was meteen verliefd. De kaft was niet in perfecte staat dus uiteindelijk nam ik hem niet mee (maar hij moest echt gekocht worden).

Het weer zat niet echt mee in de vijf dagen dat we bij het strand zaten, dus we waren er niet om er te zwemmen/te zitten, maar wel om te wandelen (en in mijn geval om mijn rolletje vol te schieten).

Eenmaal thuis bestelde ik iets op internet waarvan ik achteraf niet snap waarom ik het niet eerder gedaan heb: gouache! (Een combinatie van acryl- en aquarelverf.)

Op zondagavond reisde ik met een vriendinnetje af naar Amsterdam. We gingen naar een concert in Bitterzoet waar we ons al máánden op verheugd, namelijk het concert van Ziggy Alberts, oftewel mijn favoriete persoon uit Australië (met op twee Josh Thomas (van Please Like Me)). Vorige zomer ontdekten we zijn muziek en sindsdien luister ik er enorm fanatiek naar. Meestal ben ik bepaalde nummers wel zat na máánden op repeat geluisterd te hebben, maar Ziggy is een van de weinige gevallen waarbij dat niet zo is.

Het concert was geweldig, ondanks dat Bitterzoet nogal klein was en iedereen op elkaar gepropt stond. Het podium was niet heel erg opgehoogd wat resulteerde in kleine ergernissen want ja, als je nog niet eens 1.60 bent is het best moeilijk om te zien dan. Gelukkig stonden we wel heel dichtbij en was Ziggy gewoon heel leuk, kletste hij de avond vol en voornamelijk: bizar goed live. Het was net alsof je zijn album aan het luisteren was, maar hij stond gewoon voor je. Toen het concert afgelopen was waren we dan ook allebei een beetje verdrietig, maar voornamelijk erg blij. Als hij weer terug naar Nederland komt gaan we sowieso weer.

En verder tekende ik meer dan ooit, wat alles te maken heeft met de nieuwe gouache, het is zo’n leuk en fijn. Als ik thuis ben ben ik minstens een uur aan het tekenen, wat soms wel uitloopt tot een halve dag.

Ik heb inmiddels iets gevonden waar ik betaalbaar kaarten kan laten drukken, zo’n zin in! Dit is een van mijn favorieten die dus ook op een kaart komt.

Ik bestelde wat nieuwe boeken! (Ik heb geprobeerd alleen maar biebboeken (is dit een woord) te lezen, maar 1. mijn bibliotheek heeft alleen maar rare onbekende Engelse boeken en 2. ik wacht al máánden op mijn geserveerde boeken) Etta & Otto & Russel & James bleek via bol.com van exact dezelfde boekwinkel in Leiden te zijn, dus toen kreeg ik uiteindelijk alsnog het boek met de niet helemaal perfecte kaft :’)

Verder ben ik dus inmiddels al op de helft in Etta & Otto & Russel & James, en ik kon eigenlijk na twintig bladzijdes al zeggen dat dit een van mijn nieuwe favoriete boeken ooit is. Het is zo’n prachtig verhaal, het is heel fijn geschreven en door de verschillende verhaallijnen lees je zowel over het verleden als het heden. Het verhaal gaat dus over vier personen en speelt zich af in Canada. Etta besluit dat ze nog voor haar dood (ze is in de tachtig) de zee wil zien, pakt haar spullen en begint lopend aan een tocht die door een behoorlijk groot deel van Canada gaat, op naar de zee. Otto is haar man, die zich maar moet zien te redden in zijn eentje. Ondertussen schrijft hij brieven aan Etta, die altijd weer teruggestuurd worden omdat hij geen idee heeft waar ze inmiddels is. Russel is de buurman, die achter Etta aan besluit te reizen. James is de coyote die Etta tijdens haar tocht tegenkomt, en haar gezelschap blijft houden.

De rest moet je maar ontdekken door dit boek zelf te lezen, het is het echt waard!

De dagen die volgden was het eindelijk zomers weer, en konden we dit keer wel naar het strand om daadwerkelijk te zwemmen. We waren bij een speciaal gedeelte in Noordwijk waar honden ook op het strand mogen, en Fien vond het geweldig. We gingen zelfs met haar zwemmen in de zee (wat het schattigste ooit was).

(Fien doet tien keer per dag allerlei súper schattige dingen waarvan ze zelf nooit doorheeft dat het heel grappig is.)

Ik ben inmiddels ook nog met een nieuwe zine bezig! Deels omdat ik een wedstrijd voor A6 boeken (oftewel zines) van The London Centre for Book Arts tegenkwam, deels omdat ik hierdoor echt elke dag teken en ik het gewoon heel leuk vind om weer een zine te maken.

We gingen nog een keer naar Leiden. :-)

(Toen ik deze foto maakte had ik oogcontact met het meisje wat er werkte – we vonden het allebei nogal grappig.)

En ik bezocht (alweer) een andere boekwinkel: de Slegte. Hij is al een behoorlijke tijd weg uit Utrecht wat soms best jammer is. Deze was súper groot en ook nog eens best wel mooi.

Er was een enorm groot rek met English novels die vrijwel allemaal 5/6 euro waren (want tweedehands)! Zo tof. Na even zoeken kwam ik een boek tegen wat al een tijdje op mijn Goodreads to-read lijstje staat. De kaft zag er niet super mooi uit, maar voor de rest was hij gewoon nieuw! De binnenkant was nog in perfecte staat.

Ik had voorheen nog nooit iets bij ASOS besteld, maar toen ik deze tuinbroek tegenkwam moest hij gewoon gekocht worden (wat mijn portemonnee dan weer iets minder vond). Hij is van de Petite collectie en past dus echt perfect. Ik had al twee tuinbroeken/een tuinjurkje maar deze is met lange broekspijpen en dus perfect voor de herfst/winter (maar ook voor nu).

Tot zo ver een klein overzichtje! Ik denk dat ik de rest van de zomer alleen maar analoog ga fotograferen, dus verwacht veel analoge foto’s binnenkort.

10 Comments

 1. Irene 29 juli 2017 / 16:22

  Het lijkt er op dat je al een fijne vakantie hebt gehad! Je schilderijtje met die voetjes in’t water is superleuk! Zal zeker leuk staan op een kaartje ^^ en die kaft van dat ene boekje, echt supermooi! Ik ben ook iemand die daar veel aandacht aan geeft.

 2. britt 30 juli 2017 / 18:11

  omg neem fien mee (of is dat een beetje onhaalbaar?) zaterdag! Hoe cute is ze wel niet, ooooh. En jaa, de noorderwijk heeft wat weg van griekenland, amai echt neig nog! ((: (ik lees echt al enkele jaren alleen maar biebboeken, zo stom dat je bieb maar weinig leuks heeft)

 3. Klaartje 3 augustus 2017 / 21:23

  Het ziet er naar uit dat je met volle teugen van je vakantie geniet! :D

 4. Laura 5 augustus 2017 / 11:16

  heel leuk om te zien en te lezen! ah, je zou echt nog eens een must Read blogpost moeten maken :) x

 5. Merle 6 augustus 2017 / 18:02

  hey, ik ben wat laat (ik was zelf namelijk ook vakantie aan het vieren :) ) maar wat een fijn artikeltje! Ik vind het zo leuk, al die verschillende dingen en foto’s, geeft echt een heerlijk relaxt sfeertje af. ben benieuwd naar je analoge foto’s!

 6. Arjanne 9 augustus 2017 / 10:47

  Ahh wat leuk! Ik ben echt benieuwd naar je analoogjes :) Hihi, ik beoordeel boeken ook altijd op de kaft, oeps. En hoe leuk ziet dat vintage winkeltje in Leiden eruit!? Ik ben eigenlijk nog nooit in leiden geweest….

 7. Anne 9 september 2017 / 18:31

  Ah, ik hou echt van alles wat je post; op je insta, op je blog, op je Tumblr: alles. Echt fijn om te lezen en zien allemaal c:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *