een tweede blog?

Het afgelopen jaar heb ik nogal veel lopen nadenken en twijfelen wat betreft mijn blog. Ik heb het idee dat ik veel minder interactie heb met mijn lezers, er steeds minder mensen zijn die daadwerkelijk blogs lezen, en verder heb ik het gevoel dat er vrijwel iedere dag wel een artikel in mijn Bloglovin’ feed verschijnt wat te maken heeft met een lange radiostilte/zelfs helemaal stoppen met bloggen. Het bloggen sterft naar mijn idee langzaam uit, en dat vind ik best (erg) jammer.

Verder vind ik het format foto + goed geschreven inleiding + daarna meer foto’s en tekst niet altijd meer goed passen bij wat ik wil plaatsen. Soms wil ik ook wel eens gewoon alleen maar een analoge foto plaatsen, zonder meteen een heel artikel te moeten schrijven over het hele rolletje. Of een tekening plaatsen, zonder meteen tien andere schetsboekpagina’s te laten zien. Het kan in principe, maar ik vind het gewoon niet bij de layout van mijn blog passen.

Ik heb gewoon veel minder om over te schrijven dan twee jaar geleden. Ik zie niet meer in elk ding wat ik doe een artikel voor me. Vroeger schreef ik over zo’n beetje alles wat ik deed, en dat is nu gewoon minder. Soms geniet ik ook gewoon van dingen zonder er tienduizend foto’s van te maken en daar een verhaaltje over te schrijven.

Ik vind het jammer dat dit op dit moment zo is, maar ergens is het best logisch. Ik was veertien toen ik deze blog begon, en we zijn inmiddels 4,5 jaar verder (zo gek), dus het is niet heel raar dat ik nu gewoon anders over dingen denk dan toen.

Voor nu heb ik nog geen idee hoe, maar ik denk dat ik wel een aantal dingen wil veranderen hier. Blogs als bijvoorbeeld die van Ashley en Sanne vind ik heel fijn. Ze zijn allebei heel persoonlijk, en staan vol met leuke dagboekjes, boekreviews of (analoge) foto’s. Ik lees de laatste tijd meer boeken dan ooit, dus misschien ga ik daar wel vaker over schrijven. Verder publiceerde ik laatst een blogje met telefoonfoto’s en wat verhaaltjes. Dat vond ik ook heel leuk om te doen. Ik moet het allemaal nog even uitvogelen, maar het komt uiteindelijk wel goed denk ik.

Lang verhaal kort: IK STOP NIET MET BLOGGEN. Daar vind ik het nog steeds veel te leuk voor. Maar omdat ik soms toch iets mis op deze blog, besloot ik een tweede blog te maken. Een Tumblr. Een platform wat wat ongedwongener aanvoelt. Om zowel tekeningen, analoge foto’s en meer op te plaatsen. Dit is ook meteen omdat ik Tumblr toch een fijner platform vind om mijn tekeningen op te plaatsen, in plaats van op Instagram. Verder dient het ook als een soort tweede portfolio – hier kan ik gewoon tekeningen tussendoor plaatsen zonder dat het meteen een geweldig groot en professioneel ding hoeft te zijn (want dat komt dan weer op mijn andere portfolio)(kun je het nog volgen?).

‘en waar kan ik je dan vinden?’

Nou, hier: elineveldhuisen.tumblr.com. Je kunt me volgen op Bloglovin‘, op Tumblr zelf, of gewoon even regelmatig een kijkje nemen. Hij bestaat nog niet zo lang, dus er staat nog niet mega veel op, maar daar komt binnenkort wel verandering in, denk ik :)

Goed. Tot zo ver even een verhaaltje waar ik alles kwijt kon wat ik wilde. Nog even voor de duidelijkheid: ik blijf hier bloggen, waarschijnlijk even ‘regelmatig’ als het afgelopen jaar (een/twee keer per maand)(tenzij ik ineens een briljant idee/veel inspiratie krijg en dat meer wordt), maar als je in die tussentijd nou meer van me wilt zien, kun je me dus volgen op mijn tweede blog. Daar ben ik actiever, omdat ik daar maar kleine dingen plaats, maar ik vind de combinatie tussen de twee heel fijn. Als ik helemaal zou stoppen hier zou ik amper meer schrijven (want dit is het enige waar ik nog schrijf), en dat kan ik echt niet missen.

liefs! <3

3 Comments

  1. LOUISE - LOUVETTE 21 augustus 2017 / 19:07

    Ik snap je best, leuk dat je deze blog niet verwijdert, maar gewoon doet wat jou het beste lijkt!

  2. Emma 21 augustus 2017 / 19:31

    Heel goede oplossing zo! De grote blogstruggle haha, ik moet het nog een beetje uitvogelen allemaal :’) Maar ik denk voorlopig nog niet aan stoppen, want missen kan ik het bloggen niet ;) Liefs

  3. Luna 21 augustus 2017 / 20:32

    Zo herkenbaar! Ik merk ook echt hoe het blogwereldje is veranderd. Het bloggen gaat voor mij ook niet meer zo automatisch als vroeger, ik vind het echt lastig om regelmatig iets te schrijven en dan 100% achter het artikel te staan. Laaastig, omdat ik nog wel wil blijven schrijven en fotograferen maar in welke vorm wil ik het allemaal delen? Maaar goed, wel echt fijn dat jij een ‘oplossing’ gevonden hebt! Ik volg je al op Tumblr maar ik ga je ook op Bloglovin’ volgen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *