fijne dingen #8

Als eerst: ik vergat mijn vierde blogverjaardag. Ik ben er nog steeds niet achter hoe dat kon gebeuren, maar hier komt dus even het verhaaltje wat elk jaar weer volgt: jullie zijn lief, ik heb geen idee wat ik nu met mijn vrije tijd had gedaan als ik hier nooit mee begonnen was, enz. <3 (Ik kan trouwens niet meer normaal ‘enz.’ schrijven sinds de Zondag met Lubach uitzending over Geert Wilders – maar goed)
Vier jaar is best wel erg lang (mijn leven was zo anders vier jaar geleden) en ik vind het leuk (en gek) om te bedenken hoe erg ik veranderd ben in die vier jaar.

En dan nu weer over op een van mijn favoriete dingen om over te schrijven: wat fijne dingen van de afgelopen tijd. Ik kijk vrijwel wekelijks hoe lang het geleden is dat ik een ‘fijne dingen #…’ publiceerde, en vond dat het nu wel weer tijd was. Ik zag onder andere een mooie film en kocht (lees: kreeg) nieuwe schoenen.

gadget

FOCUS DC 911 35mm Focus Free Film Toy Camera #71

Ik had het er in mijn vorige artikeltje al over, maar ik kon het toch niet laten om hem nog een keer te noemen: mijn fijne rode wegwerp (maar toch ook weer niet) camera. (Die naam slaat trouwens echt nergens op, maar dan weet je in ieder geval waar je op moet zoeken als je hem ook zou willen kopen.) Ik ben inmiddels alweer op de helft van een nieuw rolletje, en vind het zo leuk om eindelijk weer analoog te fotograferen.

stationary

zo’n beetje de hele flying tiger collectie 

Mijn obsessie met Flying Tiger wordt elke week erger, maar ik denk dat er nu een hoogtepunt bereikt is. De nieuwe (of eigenlijk al lang niet meer nieuwe, wanneer ik dit publiceer) collectie is zo leuk. Ik heb al verschillende notitiesboekjes en totebags met schattige printjes gekocht, en ja, dat vind ik gewoon erg leuk.

Verder vond ik een Flying Tiger versie van ‘One Line a Day’, die misschien wel even leuk is als het origineel – en ook nog een stuk goedkoper (hij was vier euro geloof ik?). Ik ben inmiddels in mijn vierde jaar in ‘Q&A a Day’ bezig (ik lees zo veel verhalen over dat mensen het helemaal niet volhouden en dan vijftien vragen op een dag maken, ik beantwoord al dik drie jaar elke avond een vraag en vind het zo tof om te zien wat ik de voorgaande jaren invulde), en hoewel ik het echt een super leuk boek vind, vind ik het ergens een beetje jammer dat ik toch geen goed beeld krijg van hoe die dag was (omdat het hele willekeurige vragen zijn). Als ik klaar ben met het boek waar ik nu mee bezig ben (op 31 december 2018), begin ik in deze. Duurt nog even, maar ik heb er zin in.

movie

demain tout commence 

Samuel leidt een rustig leven zonder verantwoordelijkheden in het zuiden van Frankrijk waar hij niet al te hard werkt. Op een dag krijgt hij het nieuws van een van zijn ex-vriendinnen dat hij de vader is van een paar maanden oude baby en ze laat het meisje, Gloria bij hem achter. Samuel ziet de verantwoordelijkheid niet zitten en vertrekt halsoverkop naar Londen in de hoop de moeder te vinden om het kind terug te brengen. Maar zijn zoekactie heeft geen succes en acht jaar later woont hij samen met Gloria in Londen waar ze onafscheidelijk geworden zijn en een nieuw leven opgebouwd hebben. Op een dag duikt de moeder van Gloria weer op en eist haar dochter terug maar Samuel is niet van plan op deze eis in te gaan.

We gingen naar de nieuwe film waar Omay Sy (o.a. van Intouchables en Monsieur Chocolat) in speelt, omdat de Franse films waar hij tot nu een hoofdrol in had, echt super mooi en goed waren.
Dat was dit keer ook weer het geval. Omar is gewoon gemaakt voor Drama/Komedie, al vond ik het in deze film (vooral naar het einde toe), meer drama dan komedie. De film vind ik zelf beter dan de beschrijving (het is niet een typische cliche komedie (en die indruk wekt de beschrijving wel een beetje – ik heb zo hard gehuild op het eind, wat vrij naar was aangezien we gewoon in de bioscoop zaten en we nogal snel de zaal uit moesten), dus kijk de trailer (en ga naar de bioscoop). Het was prachtig.

shoes

dr. martens 101 

Aangezien mijn lage Dr. Martens zo’n beetje het enige paar schoenen is wat ik draag in de winter, werd het tijd voor een nieuw paar. Ik ging dit keer voor hoge (want winter en geen blote enkels willen), maar niet voor de 1460 omdat ik die iets te hoog vond. 101 was de perfecte oplossing: middelhoog, maar niet te laag. En verder had ik totaal geen last van het inlopen, wat erg fijn was (in tegenstelling tot de lage, waar ik drie weken met bloedende enkels liep :)).

series

please like me 

En tot slot ontdekte ik (half, zo ongeveer de helft van alle series die ik kijk heb ik aan Luna te danken <3) weer wat nieuwe series, die ik echt even moet delen.
Please Like Me is echt een van de beste series die ik de afgelopen tijd gekeken heb. In de serie maak je kennis met Josh, die erachter komt dat hij homo is (hij is dan al in de twintig), waardoor er een hoop in zijn leven verandert. Hij woont in een super leuk huis met zijn vrienden en heeft verder eigenlijk geen idee wat hij met zijn leven aan moet. De serie is zó realistisch en daardoor ook zo grappig (op een ongemakkelijke manier, maar niet onaangenaam om te kijken). Verder is alles echt prachtig gefilmd en dat in combinatie met de muziek maakt het helemaal af. Ga dit kijken!

between

Daarnaast keek ik weer eens een fijne science fiction serie (in drie dagen twee seizoenen geloof ik, een beetje ernstig). Het gaat over een dorpje waar ineens iedereen boven de 21 overlijdt. Om te voorkomen dat de hele wereld besmet raakt met dit agressieve virus, wordt het dorp weken in quarantaine gehouden, en wordt de rest van de wereld compleet verkeerd geïnformeerd over hoe het er nou daadwerkelijk in dat dorp aan toe gaat. De rest kan ik niet verklappen, het is juist heel leuk en spannend dat je zoveel nieuwe dingen ontdekt tijdens het kijken.

Na drie dagen had ik dus twee seizoenen gekeken en in die drie dagen was ik in de veronderstelling dat het derde seizoen in Canada gewoon bezig was. Na de laatste aflevering kwam ik erachter dat dat helemaal niet zo is, en dat er (nog) geen derde seizoen is aangekondigd (de kans is dus vrij groot dat het bij deze twee seizoenen blijft). Dat was een nogal grote teleurstelling, ik had er iets meer van moeten genieten. (En verder vroeg de laatste aflevering gewoon om een nieuw seizoen, het was geen ‘einde einde’.) Geniet er dus iets meer van dan ik deed toen ik keek, want het is echt een heel goed (en angstaanjagend) verhaal.

welke fijne dingen ontdekte jij de afgelopen tijd?

10 Comments

 1. Malou 5 maart 2017 / 09:14

  Die camera <3 en ik ben ook zo benieuwd naar de film met Omar Sy, ik wist niet dat die al draaide. Ik heb denk ik iets gemist met ZML en Geert Wilders, ga het gelijk opzoeken! Malou x

  • Eline 5 maart 2017 / 10:49

   Ja, doe dat! Echt heel grappig :) Hij heet ‘Geert Wilders concreet’ X

 2. britt 5 maart 2017 / 11:59

  Dit is zoooo rot, ik wilde between kijken maar er zijn geen streams dus gsvapzrgmk.. Achja. En oeh, je schoenen zijn cute (hoe klein zijn je voetjes ElinE, hihi) ik wist trouwens niet dat er een tussen model bestond? Goed dat ik het weet nu (((:

  • britt 5 maart 2017 / 12:00

   oja en ja het is gek wat er zich allemaal afspeelt op een paar jaar, ik bedoel maar, kijk. op één jaar hebben we elkaar al drie keer gezien en oh my, leuk leuk, hihi gefeliciteerd met je blogverjaardag! blijven gaan (((: :)))

 3. Luna 5 maart 2017 / 12:38

  Nog gefeliciteerd met je blog b-day Eline!! Vier jaar is inderdaad een lange tijd. Ik ben ook Please Like Me aan het kijken (volgens mij ook door een tweet van Luna) en ik ben helemaal verslaafd. Het is zo tof! Wat een mooie docs ook, echt een leuke lengte! Liefs

 4. Maud 5 maart 2017 / 19:13

  Please like me is zo leuk! Ik heb alle seizoenen in een week gekeken haha

 5. Marieke | Bluebell Forest 5 maart 2017 / 20:04

  Die camera is echt helemaal back to the future haha! Super tof en ik ben erg benieuwd naar de serie, bijna toe aan een nieuwe serie dus thanks voor de tip!

 6. jannahvanhout 5 maart 2017 / 22:32

  Dit vind ik altijd zo’n leuk artikel om te lezen! En ohhh die dr martens! Dat is precies het paar wat ik al heel lang wil. Jaloers! <3

 7. Lola 6 maart 2017 / 19:37

  Fijne dingen van mij zijn:
  Ik ontdekte Face off dit is een serie over een makeup competitie heel leuk want ik houd van makeup. Ik heb gister van school een stappenteller gekregen als je 2100 stappen zet krijg je één punt als je 5 punten hebt gaat er een voedselpakket naar een ondervoed arm kind ik vind dit heel fijn heb al 6 punten!!! Ik ben begonnen met starbucks koffie drinken ( was er eerst een beetje tegen maar heb het uiteindelijk toch geprobeert) en ik moet zeggen ik vind het heerlijk, mijn fave is denk ik vanille latte medium. Ik heb heel erg hard gewerkt aan mijn toelatings opdrachten voor een middelbare school ( ben toegelaten !!!) o

 8. Arjanne 6 maart 2017 / 21:30

  Ahh wat een heerlijk postje! <3 Demain tout commerce vond ik ook echt een prachtige film, de ene keer zat ik te huilen, een minuutje later zachtjes te grinniken :) please like me klinkt echt goed! Ik heb nu toch een vrij avondje, ik denk dat ik maar eens de eerste aflevering kijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *