gedachtes over december

img_7064

Het is december. De maand waarin ik dan eindelijk vakantie krijg (waar ik zó erg aan toe ben), de maand van de feestdagen en gezelligheid, maar voornamelijk de laatste maand van 2016. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het erg gek. Naar mijn idee lijkt de tijd met het jaar sneller te gaan, maar 2016 was echt bizar gewoon. Het voelt als gisteren dat ik toelating en eindexamen deed. En nu is dat jaar alweer bijna om.

Ik was weer even weg, net toen ik het idee had dat ik het ritme qua huiswerk – sociaal leven – bloggen een soort van doorhad, maar ik vergiste me. Alles wat er in blok twee gedaan moest worden overviel me echt enorm en dat merkte ik ook echt aan mezelf (tien keer zoveel stress als normaal – yay). Blok één was zo’n fijne opstarttijd – waarvan ik achteraf pas besefte dat dat ‘pas’ het opstarten was. Na twee relaxte weken waarin er alleen maar boekjes gemaakt werden (de seminarperiode – een soort minivakantie van het les hebben, maar dan wel op school) begon alles weer, en dit keer tien keer drukker dan normaal. Ik had het idee dat mijn studie nu eigenlijk pas echt begonnen is.

Gelukkig zit ik inmiddels weer in het ritme en maak ik weer met plezier mijn huiswerk in plaats van er enorm tegenop te zien (wat ik echt niet kon uitstaan van mezelf – dit huiswerk is namelijk zoveel leuker dan op de middelbare school).

En, misschien nog wel meer gelukkig: de kerstvakantie komt eraan. Het moment in het jaar dat ik lekker sentimenteel doe en nadenk over het afgelopen jaar (en in shock ben dat er alweer een jaar voorbij is).
Ik kan echt niet wachten om mijn hoofd even bij andere dingen dan bij school te hebben, leuke dingen te doen en weer nieuwe foto’s te maken. Ik kan niet wachten tot kerst, gezelligheid en knusse avonden. Ik kan niet wachten om weer eens lekker uit te slapen, kerstfilms te kijken en aan een nieuw jaar te beginnen. Kortom: ik snak naar die kerstvakantie. (Maar ik moet nog heel even doorzetten, want op de dag dat ik kerstvakantie krijg heb ik mijn allereerste tentamen. IK MOET WEER GAAN LEREN. Hoe moet dat ook alweer? De laatste keer was een half jaar geleden. Maar als dat voorbij is ga ik genieten.)

wat vinden jullie ervan dat het alweer december is?

foto door Luna <3 

11 Comments

 1. britt 3 december 2016 / 18:33

  Kerstvakantie want dan meeten we (dat stukje ben je vergeten elinetje). Oh help, ik heb precies dezelfde struggle op vlak van school. Ik denk stééds dat ik het hele systeem doorheb hoor, maar ik vergis me toch elke keer weer. (alleszins pastel markeerstiften doen wonderen hoor). Fijn fijn. Komt allemaal wel op zijn pootjes, en good luck met je tentamen!!

 2. Eline 3 december 2016 / 18:45

  Voor mijn gevoel is het jaar echt omgevlogen. Toen ik hoorde dat het over drie weken vakantie was, schrok ik echt, haha. Ik kijk echt uit naar twee weken lang een beetje rust nemen!

 3. Emma 3 december 2016 / 20:34

  Het jaar is inderdaad echt zo voorbij, ik weet nog zo goed dat het kerst was haha.. Superfijn dat je nu vakantie krijgt, nog even bikkelen!<3

 4. Irene | Tussenmarsenjupiter 3 december 2016 / 23:18

  Ik vind dat het enorm snel is gegaan. Maar dat is waarschijnlijk iets wat ik elk jaar wel zeg. Veel succes met studeren! Ik herinner me nog dat ik ook niet meer echt wist hoe ik dat nu weer deed in de middelbare school. Haha :p Komt helemaal goed. En erna vakantieee! Niet voor mij helaas want ik ga werken, maar ik moet zeggen dat ik dan die vakantiesfeer toch ook wel voel. En das ook leuk!

 5. Marieke 5 december 2016 / 13:14

  Wat fijn dat het nu weer wat beter gaat met je. Je moet het ook allemaal maar over je heen laten komen. Het komt vanzelf wel weer in een ritme dat bij jou past. En ik ben ook zo ontzettend erg toe aan vakantie! Dat we geen herfstvakantie hebben gehad, voel ik ook steeds beter…

 6. Anna 5 december 2016 / 20:13

  Super fijn om weer even een stukje van je te lezen Eline! Ook echt een leuke foto trouwens. Ik ben ook enorm toe aan de kerstvakantie. Ik zit nu in mijn examenjaar en het is ontzettend druk. Het zijn niet per se veel dingen, het zijn gewoon grote opdrachten. Het feit dat ik over acht dagen mijn PWS presentatie moet geven, is beangstigend. Ik kan niet wachten om in de kerstvakantie eindelijk weer Netflix te kunnen kijken, dat heb ik namelijk al weken niet meer gedaan haha.
  Jouw blogpost maakt me toch weer even vrolijk. Het was een fijne pauze terwijl ik mijn Engels presentatie voor morgen op de laatste avond nog eens voorbereidt (wanneer leer ik het nou?)
  Groetjes (:

 7. Merle 6 december 2016 / 11:45

  Fijn dat je inmiddels weer met plezier huiswerk maakt – ik herken het, hoor. Als het even te veel wordt, maakt het niet uit wat voor huiswerk het is, dan is alles vervelend, simpelweg omdat het gedaan moet worden. Goed stukje hoor, en bloggen komt wanneer het komt, zeg ik altijd maar. Als het een tijdje stil is, is dat blijkbaar nodig geweest. Liefs!

 8. Laura 7 december 2016 / 06:38

  Ach ja, kerstvakantie waar blijf je? Kan ook NIET wachten. Zo’n zin in! Succes nog die laatste paar weken. X

 9. Lola 9 december 2016 / 22:04

  Ik heb mijn huis al helemaal x-mas proof gemaakt. De kerstboom staat, twee zelfs (een mini versie in mijn kamer). Mijn kamer hangt vol met lichtjes en kaarsjes staan overal. Ik heb al heel veel kerstmis films gekeken.

 10. Luna 10 december 2016 / 17:36

  Jaaa kerstvakantie, ik ben er ook wel aan toe. Veel succes nog even <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *