het derde rolletje + een update

ik speelde een klein beetje vals hier, ik schoot zoals altijd weer een kleurenfilm vol maar deze foto bleek prachtig te zijn met een zwart-wit filter er overheen 

Toen ik een aantal weken geleden het derde rolletje met mijn rode camera volschoot, was ik zoals altijd weer heel blij en enthousiast. Ik maakte echter een gruwelijke fout doordat ik even niet zat op te letten: toen ik het rolletje eruit wilde halen draaide ik de verkeerde kant op – waar ik pas na twee minuten draaien achterkwam. Ik was enorm teleurgesteld en had me er bij neergelegd dat de foto’s waarschijnlijk toch wel mislukt zouden zijn, en zo wachtte ik drie weken met het wegbrengen van de negatieven. Toen ik eindelijk naar de Hema ging en 1,5 week later weer terugkwam, kreeg ik ineens een volle envelop terug en moest ik gewoon een tientje betalen. De foto’s waren toch gelukt!

Omdat het zo lang duurde voordat ik de foto’s die ik gemaakt had weer terugzag, was ik eigenlijk al voor de helft vergeten wat ik gefotografeerd had. Ik had mijn camera namelijk meegenomen naar de Oude Hortus, naar de Snorfabriek en naar Schiermonnikoog.

Verder kocht ik een aantal weken geleden een nieuwe analoge spiegelreflexcamera van Canon (omdat ik toch wel weer toe ben aan zelf alles instellen en daardoor iets perfectere foto’s krijgen), maar jammer genoeg zat daar een groothoek lens op in plaats van een 50 mm lens. Ik heb nog steeds geen (betaalbare (ik moet echt weer gaan werken of z0)) lens gevonden helaas, dus als jullie er een tegenkomen/er toevallig nog een hebben liggen hoor ik het graag :)

En dan nu het belangrijkste: afgelopen dinsdag was mijn werkschouw en ik heb het gehaald! Ik heb nog niet al mijn studiepunten binnen/het duurt nog even voordat ze worden ingevoerd, maar ik kan al met behoorlijk veel zekerheid zeggen dat ik over ben naar jaar twee! Super fijn. Het docententeam was wel súper kritisch tijdens mijn schouw dus eigenlijk had ik meer het gevoel alsof ik het niet gehaald had in plaats van wel, maar zo waren ze bij heel veel mensen. (En ze dumpen denk ik nu even álle kritiek die er te bedenken valt zodat ik er hard mee aan de slag kan in jaar twee.)

Ik ben super opgelucht dat ik het gehaald heb en hoop dat ik in augustus alle 60 studiepunten bij elkaar heb zodat ik in september al mijn propedeuse krijg. Ik vind het zó gek dat mijn eerste jaar er alweer op zit, maar het lijkt me ook wel fijn om een tweede jaars te zijn (iets met een brugklas gevoel haha).

Mijn werkschouw was dus dinsdag en de rest van de week was ik vrij. Het voelde al heel erg alsof ik zomervakantie had, en net als vorig jaar wist ik gewoon niet wat ik met al die tijd aan moest. Ik heb niet heel veel nuttigs gedaan/me zelfs verveeld, dus dat was wel eens fijn voor de verandering. Maandag ga ik de hele week in en rond Utrecht tekenen voor mijn zine, die week daarna alles inscannen en het boekje in elkaar zetten en daarna is mijn herkansing! De vakantie komt steeds dichterbij en dat is best wel heel erg fijn.

wat doe jij de laatste weken voor de vakantie?

6 Comments

 1. britt 17 juni 2017 / 21:37

  AAAH, kei leuke foto’s!!! (Ik heb mijn analoge camera alweer echt al maanden niet meer aangeraakt (waarom moet zoiets zoveel wegen))

 2. Senna 18 juni 2017 / 11:19

  Geweldig foto’s! En gefeliciteerd met het halen van de werkschouw

 3. Merle 18 juni 2017 / 12:30

  Oeh, toffe foto’s, vooral die eerste zwart-witte en wat is die rode filter over een aantal? Weet niet wat je gedaan hebt, maar het is supervet! Ben benieuwd naar je zine!

  • Eline 18 juni 2017 / 23:04

   Ik heb niks gedaan! Doet de camera zelf, heb er totaal geen controle over dus dat is best tof :-) (het is eigenlijk gewoon een wegwerp camera principe maar dan dus zonder het weggooien haha) X

 4. Mei Qi 19 juni 2017 / 14:03

  Wauw Eline, je foto’s zijn heel mooi geworden!! Fijn dat je nu (soort van) vakantie hebt! Ik moet nog even afwachten op 2 tentamens, maar ik moet ook in de zomervakantie sowieso 1 herkansen. Maar voor nu heb ik ook vakantie hihi :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *