het normale leven begon weer

(en dat was best kut)

Na twee geweldige maanden vol vrijheid (en alles kunnen tekenen zonder het te hoeven verantwoorden) kwam er een eind aan de zomervakantie, iets wat ik elk jaar weer een nogal intens moment vind. Ik was vanaf nu een tweede jaars, en dat vond ik best een fijn idee.
Maar toen begon jaar twee echt en werd ik in de eerste week al overvallen met hoeveel schoolwerk dat met zich meebracht. Vorig jaar redde ik het prima als ik alles in het weekend propte en hield ik zelfs nog tijd over om leuke dingen te doen. Dat is jammer genoeg dit jaar totaal niet het geval.

Ik hield vol dat het gewoon weer even wennen was, maar tegelijkertijd merkte ik zo’n enorm verschil met jaar 1. Ik had het idee dat ik nu wel door had hoe die HKU in elkaar zat, en dus was ik de hele zomer ook druk geweest met solliciteren zodat ik aan het begin van het nieuwe jaar weer wat geld kon verdienen om onder andere nieuwe prints/kaartjes/boekjes te laten drukken (en andere leuke dingen te kopen). Ik werd aangenomen bij mijn droombaan en werk inmiddels nu 1,5 maand bij Dille & Kamille.

Nu zit ik inmiddels in de zevende week, en de drukte is er niet minder op geworden. Ik heb vier dagen les, werk een hele dag op zaterdag, en dat in combinatie met het vele huiswerk en de lange schooldagen (tot half vijf/zes) zorgt ervoor dat ik al zeven weken eigenlijk niet echt iets voor mezelf heb kunnen doen, en dus ook al zeven weken geen sociaal leven heb. Ik mis het gewoon erg om even wat voor mezelf te doen/te tekenen, mijn vrienden te zien en soms even een middag niks te doen (dat doe ik dan wel omdat ik het anders allemaal niet meer aankan – maar dat is niet relaxt als je eigenlijk nog bergen met huiswerk moet doen).

Er zijn wel eens periodes geweest dat ik even niet aanwezig was hier, maar ik denk dat ik dit keer wel een recordpoging heb verbroken door bijna twee (?!?) maanden niks te posten.

Ik haalde trouwens wel mijn propedeuse. Dat zag er zo uit. (Vorig jaar dacht ik dat ik super veel zekerheid zou hebben als die eerste zestig studiepunten eenmaal binnen waren, en in een zekere zin is dat ook zo – ik kan nu niet meer weggestuurd worden – maar dat bleek jammer genoeg niet zo te zijn. Je moet je keer op keer weer bewijzen en dat is best vermoeiend. :-))

Volgende week begint mijn beoordelingsweek en dat vind ik (zoals altijd) nogal eng. Ik heb dit jaar weer allemaal nieuwe vakken en docenten en kan niet zo goed inschatten of ik alles wel ga halen – maar dat zie ik volgende week wel. Daarna heb ik eindelijk even twee weken rust, ik doe een weekje thuis een project (wat dat moet worden moet nog bedacht worden), en daarnaast kan ik (godzijdank) even een weekje vakantie nemen omdat ik vorig jaar een studiepunt ‘te veel’ gehaald heb.
Ik hoop vurig dat blok twee wat beter te doen wordt omdat ik weer andere vakken heb.

Maar goed. Tot zo ver een stukje vol geklaag. Zodat jullie in ieder geval weten dat ik nog leef. :-)

Ik hoop snel weer over andere leuke dingen te kunnen schrijven! (Zoals over twee vrij leuke dingen die ik voor school maakte, een opdracht die hopelijk binnenkort openbaar gemaakt wordt – en andere dingen.)

hoe is het met jullie?

7 Comments

 1. Anna 20 oktober 2017 / 09:26

  Oh, wat vind ik het fijn om weer een blogpost van je te lezen! Ik kijk elke (twee) dag(en) trouw even op je blog om te kijken of er iets nieuws is gepost.
  Wat jammer dat je het zo ontzettend druk hebt. Ik begrijp helaas over wat voor soort drukte je het hebt. Ik ben nu een eerste jaars op het HBO (ik doe CMD) en naast dat het ontzettend wennen is en dat het heel erg veel tijd kost om alle programma’s een beetje onder de knie te krijgen, geven ze je ook gewoon ontzettend veel werk op. Het kost gewoon allemaal veel tijd.
  Oh well, daar slaan we ons vast doorheen.
  Ik wens je veel succes op school en ik vond het fijn om weer eens een post te zien verschijnen!
  Groetjes

  • Anna 21 oktober 2017 / 12:03

   oh dit is even toevallig! Ik heet ook Anna en ben een eerste jaars CMD’er! (in Den Bosch) … Momenteel doe ik aan “studie ontwijkend gedrag” want deadlines aankomende maandag en whaaaa. Fijn om te horen dat ik niet de enige ben :) Liefs

 2. Senna 20 oktober 2017 / 12:47

  Balen dat school zo druk is nu. Mijn tweede jaar op HBO was ook heel erg druk. Ik was eigenwijs en bleef gewoon nog sporten, naar mijn verenigingen gaan en ging zelf in een extra commissie. Die afleiding had ik ook juist nodig om in mijn vrije uren productief te kunnen werken. (Ik maakte wel veel minder uren met mijn bijbaantje). Derde jaar is tot nu toe gelukkig een stuk rustiger.
  Maar super goed dat je je P al binnen hebt! En succes met je beoordelingsweek!

 3. Rianne 22 oktober 2017 / 20:04
   Stom! :( Het is natuurlijk voor een goed doel allemaal, maar leuk is het niet als je zo veel doet. Bij mij was het in het tweede jaar ook erg druk, nu in het derde jaar heb ik eigenlijk voor het eerst een lekker rustig semester. Hopen dat die er voor jou ook snel aan komt :-)
 4. Britt 22 oktober 2017 / 20:53

  Je bent zoooo onwijs goed bezig ElinEEEE, echt waar! Ik bedoel maar je Etsy shopje loopt goed, je werkt nu al 1,5 maandd én dat combineer je met school. Oké, andere dingen lijden er misschien een beetje onder, maar je doet het toch maar he! Go girl <3

 5. Nienke 16 december 2017 / 00:18

  De rust zal vroeg of laat weder keren maar voorlopig ben je toch wel goed bezig ondanks te drukte. Blijf positief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *