hjem

image

Thuis. Na twaalf (of eigenlijk veertien – als we de reisdagen niet meetellen) geweldige dagen in Denemarken sliep ik gisteravond voor het eerst weer in mijn eigen bed, wat ook wel weer fijn was (want: geen stapelbed waar je amper in- en uitkomt en een kamer delen met een broertje wat alles behalve slapen wil ’s avonds).

Denemarken was fijn. Het weer zat niet helemaal mee (en ik dacht eerst dat dit gewoon kwam omdat we immers in Scandinavië zaten, maar van verschillende locals hoorden we dat dit de natste zomer sinds jaren was), maar dat was niet erg (al was het niet zo leuk dat ik het soms gewoon koud had terwijl mensen in Nederland klaagden dat het dertig graden (?!) was). We bezochten verschillende schattige stadjes, aten op bijna dagelijkse basis kanelbullar (tot we ze zat werden) en ik maakte héél veel foto’s. Maar echt. Waar ik vorig jaar thuiskwam met net genoeg foto’s voor één blogpost, maakte ik me deze vakantie bijna zorgen over hoe ik alles zou gaan delen (want zo veel verhalen en foto’s – maar twee weken alleen maar doorgaan over Denemarken gaat me dan weer iets te ver).

Dat de dagen fijn waren had ook wel te maken met de sfeer in Denemarken. De mensen leken stuk voor stuk vriendelijker (en de jongens zien er leuker uit? (pantalons, vintage rugzakken, design kleding en zo kan ik nog wel even doorgaan :))) en minder gestresst. Je merkte aan alles dat het daar anders gaat dan hier. Mensen zijn goed van vertrouwen. Dit bleek ook uit het systeem in de meeste parkeergarages (ik heb er maar een gezien waar de dingen hetzelfde werkte als in Nederland) – je hebt geen parkeerticket nodig om uit de parkeergarage te komen. Er staan automaten in de parkeergarage en er is totaal géén controle. Ze gaan er gewoon vanuit dat je eerlijk bent en een parkeerticket uit de automaat haalt en betaalt. Heel bijzonder. Maar blijkbaar was dit de normaalste zaak van de wereld.

Omdat uit de reacties (en zelfs mailtjes die ik kreeg) bleek dat de Berlijn diaries erg in de smaak vielen (en ik het schrijven ervan ook zó leuk vond) lijkt het me dus fijn om weer hetzelfde te doen met de Denemarken en Kopenhagen foto’s en verhalen die ik verzameld heb in de afgelopen twee weken. Met een vakantie van twee weken is dit echter iets moeilijker dan een stedentrip (want zo veel meer dagen) maar ik kom er vast wel uit. Ik kan niet wachten. (Ik heb het bloggen zo erg gemist.)

hoe is jouw vakantie tot nu toe?

6 Comments

 1. Florence 24 juli 2016 / 10:01

  Wat een leuk mini-reisverslag :) ik ben benieuwd naar meer foto’s!

 2. Anna 24 juli 2016 / 10:53

  Yes, super tof! Ik kijk uit naar je foto’s. Ik ben zelf al meerdere keren in Denemarken geweest, en het is er inderdaad rustiger! Ik vind het heerlijk daar…

 3. Lise 24 juli 2016 / 13:18

  Twee weken alleen blogposts over Denemarken, ik zie het helemaal zitten. Doen, doen, doen!

 4. Eline 24 juli 2016 / 18:30

  Ik ben echt heel benieuwd naar je verhalen! Denemarken lijkt me zo mooi, kan niet wachten op de mooie foto´s

 5. Roos | Soitsrose 24 juli 2016 / 21:47

  Heel erg leuk en mooi lijkt Denemarken me ik ben daarom ook heel erg benieuwd naar je foto”s!

 6. Klaske 25 juli 2016 / 15:33

  Yay, ik ben héél benieuwd naar al je belevenissen en foto’s! Al schrijf je er een maand over haha, ik blijf het met plezier lezen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *