hotspot • vlaamsch broodhuys

hotspot

Moe en met enigszins pijnlijke voeten slenterden mijn moeder en ik door de Twijnstraat. We hadden er net een fotosessie voor mijn schoolfoto van volgend schooljaar (Ja. Ik mag mijn eigen schoolfoto fixen. Hoe chill is dat. (Zeker omdat schoolfoto’s écht niet mijn ding zijn, ik sta er altijd zo raar op dat ik bijna niet meer op mezelf lijk.)) op zitten, en hadden al een behoorlijk stuk gelopen. Ik had best wel een beetje honger, want ik werd om half 12 wakker (oh god, mijn ritme is nu al naar de ** (← scheldwoord) en de vakantie is nog maar amper begonnen), en had dus alleen nog maar een ontbijtje in mijn maag zitten. Het was rond drie uur, en we besloten een leuke bakkerij binnen te gaan, met eigenlijk het plan om gewoon even snel iets te eten te halen en daarna weer snel weg te gaan. Dit veranderde toen we zagen hoe enorm schattige het eruit zag (en hoe enorm fijn het was dat we konden zitten, hihihi).

Processed with VSCOcam with hb2 preset Processed with VSCOcam with hb2 preset Processed with VSCOcam with hb2 preset Processed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with b5 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presethotspot2Processed with VSCOcam with hb2 presethotspot3 Processed with VSCOcam with b5 preset

Vlaamsch Broodhuys is dus een plekje waar je zowel brood (want dat is waar ze eigenlijk voor staan) en taartjes kan kopen, maar ook een plekje waar je even kunt gaan zitten om bij te komen. Het menu krijg je in de vorm van een minikrantje (enorm leuk) en je kunt er ontbijten, lunchen, en koffie drinken. Dat laatste is wat wij deden. Onder genot van een citroen-merengue taartje (dit is echt mijn obsessie, als ze dit soort taartjes ergens hebben hoef ik niet eens meer te kijken naar de rest). Het voordeel van dit hele bakkerijgebeuren is dus dat alles enorm vers is. En dat proef je.

Even een momentje voor het enorm schattige dingetje wat in je mok tevoorschijn komt als je je cappucino bijna op hebt. En het interieur. En de servetten/kaartjes (er staan namelijk allemaal Engelse uitspraken op, met één woord in het Nederlands (zie hierboven op het servetje “wipe your kin”), how cute).

De foto’s zijn (zoals je zelf al gezien hebt) iets donkerder dan normaal, maar het feit dat het al ging schermeren (het was immers rond half vier), weerhield me niet om dit enorm leuke plekje met jullie te delen.

Oh en de naam? De bakker die dit samen met zijn vrouw begon, komt (uiteraard) uit België. Zijn vrouw (die tevens ook bakker is), is Nederlands, ze wonen gewoon in Nederland.

En dan nog even iets anders, want dat kan ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het is vakantie. YES. Donderdagochtend begon hij voor mij al, omdat de kerstworkshops (dit is een soort ritueeltje van school, je kiest iets uit wat je twee uur gaat doen (dit varieert van tennissen tot armbandjes maken tot film kijken (er waren zeventig dingen wow), je schrijft je hier voor in en na die twee uur heb je vakantie) van normaal gesproken de vrijdag naar de donderdag verplaatst waren. Helemaal niet erg natuurlijk, want ja, één dag eerder vakantie.
Toen ik thuiskwam heb ik eerst twee uur met mijn waterverf zitten prutsen (laf it) met een kerstplaylist op (die ik nu zeker al vijf keer helemaal geluisterd heb), daarna bedacht ik me dat het misschien wel handig was om te gaan eten (of eigenlijk, mijn moeder kwam met broodjes thuis en bedacht het), daarna keek ik kerstfilms (oké maar één), en ruimde ik mijn kamer op om er vervolgens een kerstboompje neer te zetten. Op vrijdag had ik een enorm onwerkelijk gevoel wat al maanden nergens te bekennen was; ik verveelde me. Het was enorm fijn.

Ik ben zo ongelooflijk blij dat het vakantie is, zeker omdat ik de kerstvakantie gewoon één van de leukste vakanties vind, maar vooral omdat ik deze vakantie niet super veel aan school hoef te doen, ik enorm veel leuke mensen ga zien en hopelijk veel foto’s maak en artikeltjes schrijf. Ik heb er enorm veel zin in.

WAT VIND JIJ VAN DEZE HOTSPOT? EN VERDER: GENIET VAN JE VAKANTIE! (IK GA NOG GEEN FIJNE FEESTDAGEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR DINGEN ZEGGEN WANT IK SPREEK JULLIE HEEL SNEL WEER)

7 Comments

 1. Britt • Annebrittures 20 december 2015 / 11:30

  Die koffiekopjes met zo’n gezichtje in, ZO leuk, ik wil er ook eentje, haha. Ondanks dat het al wat aan het schemeren was vind je foto’s kei leuk gelukt hoor? Ik heb me ook in tijden niet verveeld maar eergister had ik ook heel eventjes dat gevoel, echt gek want ik verveel me nooooit?? Of misschien was het gewoon omdat ik zoveel dingen wil doen, maar nog niet goed heb uitgewerkt in mijn hoofd en daarom niet kan beslissen wat ik wil gaan doen. (En zwijg me over klasfoto’s, haha, echt een ramp..) Geniet van je vakantie! ♥

 2. luna 20 december 2015 / 11:38

  Aaah wat ziet dit er schattig uit!! Ik heb ook zo’n zin in deze vakantie, kerstvakantie is sowieso m’n lievelingsvakantie!! (hoewel zomervakantie ook niet verkeerd is). En ben echt excited je morgen weer te zien!! <3

 3. Dilys 21 december 2015 / 23:29

  Noooo! Ik had echt een super lange spam comment getypt (ik had er zelfs nog bijgezet: sorry voor spam en lange reactie, zo iets) maar toen zei ‘ie dat ik iets weetikveel lang verhaal kort hij is weg. Goed, hij ging ongeveer zo: WHOOP WHOOP WHOOP VAKANTIE!! En zie ik daar nou een meloen met een gezichtje? Super schattig! Altijd leuk zo’n verassing als je je kopje hebt leeggedronken. Wij hadden ook zo iets maar dan op een bordje, zodat je eerst je eten moest opeten voordat je de tekst kon lezen :). En ik had nog iets te vertellen, maar ik ben het inmiddels alweer vergeten. Okay, nu ga ik deze tekst eerst kopiëren voordat ik op reactie plaatsen druk, want anders kan ik weer opnieuw beginnen hahaha :) Welterusten!

 4. Merle 22 december 2015 / 17:16

  Wat fijn dat je eindelijk vakantie hebt! Een vakantie waarin je niets hoeft te doen aan school is altijd echt heerlijk. Zelf moet ik helaas nog even aan de bak voor PWS en beeldende vorming (zucht). Maar goed, kerst en oud en nieuw maakt veel goed! Wat een leuk tentje trouwens! Aparte combinatie ook, een bakkerij en koffietentje. Het ziet er erg leuk uit.

 5. Laura 6 januari 2016 / 15:52

  HOE chill km je eigen school foto te maken?! Dat moeten ze bij ons ook echt gaan instellen. Man, wat een horror elk jaar weer haha. Dit zaakje ziet er zo gezellig uit!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *