ik bezocht weer eens een andere stad in belgië

hoe lief is deze foto?! 

Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne oudejaarsavond en eerste dag in 2017 gehad hebben. (Nu nog even intens genieten van het laatste weekje vakantie want daarna heb ik geen vakanties meer tot de zomer. Yes.)

Op 29 december stond ik om zeven uur op, en dat deed ik niet zonder reden (om zeven uur opstaan in de vakantie vind ik niet helemaal normaal namelijk): we gingen naar Gent. Ik zou Lise en Britt eindelijk weer zien en Lise’s studentenkamer kunnen bewonderen.
Mijn ouders waren zo lief me te brengen, waardoor mijn reistijd de helft korter was. Zelf bleven ze ook een dagje in Gent (omdat heen en weer rijden niet te doen was), wat resulteerde in het feit dat we ze na vijf minuten in het centrum al tegenkwamen. :)

Het werd een héle koude (maar echt, het was -3°C geloof ik), maar ook een hele fijne dag.

De heenreis was heel snel om en om iets over tienen parkeerde mijn vader praktisch bij Lise voor de deur. Na overladen te worden met knuffels gingen we naar boven, naar Lise’s kamer (die echt prachtig en super groot is). We bleven hier een tijdje en pakten daarna onze spullen om Gent te gaan verkennen.

Het was super mistig wat ergens ook wel mooi was, en gek genoeg nog helemaal niet zo heel koud (maar dat zou ’s middags veranderen). We liepen langs de kerstmarkt, kwamen mijn ouders met Fien tegen en bezochten een heel schattig winkeltje waar het lekker warm was.

Daarna begon de zoektocht naar een plek om even iets te eten en te drinken, wat moeilijker bleek te zijn dan verwacht. (Het voelde weer even net zoals het verdwalen in Antwerpen, hihi.) Als we dan iets leuks gevonden hadden zat het helemaal vol, maar het werd ondertussen wel steeds kouder (en wij steeds hongeriger). Uiteindelijk kwamen we weer langs een koffietentje waar we in eerste instantie heen wilden, en er was nu wel plek. Ik dronk een warme chocolademelk met marshmallows en at een chocoladetaart, terwijl we intussen lekker opwarmden, kletsten en genoten van de muziek die er gedraaid werd (ik had serieus elk nummer dat voorbij kwam op mijn Spotify staan).

De rest van de middag slenterden we door schattige straatjes en maakten we heel veel foto’s (waarin we voornamelijk toegaven aan Britts obsessie met schaduwen, lichtvlekjes en rare poses). De zon was inmiddels gaan schijnen en de mist was weggetrokken, maar het leek met het uur kouder te worden, tot er een moment kwam dat we zo verkleumd waren (mijn voeten waren bijna bevroren) dat we maar terugkeerden naar Lise’s kamer.

Het plan was eigenlijk om binnen even op te warmen en op te zoeken wat we de rest van de middag gingen doen (onze inspiratie was een beetje op), maar uiteindelijk bleven we 2,5 uur in Lise’s fijne kamer. We maakten wat foto’s (kijk het geniale beeld van Lise waar ik naast zit bij de raamfoto. omg.) (en ik gebruikte mijn analoge camera – ik heb eindelijk weer bijna een rolletje vol! hoop zo dat het dit keer wel goed gaat met ontwikkelen), dronken thee, aten zelfgemaakte koekjes en bekeken schetsboeken en fancy boeken van kunstenaars, terwijl we lekker kletsten en opwarmden. De dag vloog voorbij, en voor we het wisten was het donker.

’s Avonds aten we in een vegetarische snackbar en toen was de dag alweer zo goed als om. Nu is het weer een half jaar wachten tot we elkaar zien, maar dan is het zomervakantie. En dat is best een fijn vooruitzicht (iets met dan hopelijk mijn eerste jaar (inclusief twee werkschouwen) overleefd hebben).

Rond half acht reden we weer terug naar huis. De terugreis leek jammer genoeg twee keer zo lang te duren als de heenreis, en om tien uur ’s avonds kwamen we doodmoe thuis. Het was echt super fijn om even een dag in een totaal andere omgeving te zijn: het voelde een beetje als op vakantie gaan. Maar dan korter.

ben jij wel eens in gent geweest?

15 Comments

 1. britt 2 januari 2017 / 09:29

  HAHA, oeps, was het mijn fout dat we zo lang in dat steegje hebben rondgehangen? (Mijn poses zijn helemaal niet raar hoor X) ElinEE het was ZO fijn om je nog een keertje terug te zien, maar echt. (: Heb er zo van genoten.

 2. Femke 2 januari 2017 / 10:36

  Super leuke foto’s! Ik ben al een tijdje niet meer in België geweest en dit laat me terugwillen hihi :) En die hangende schoenen deden me gelijk aan Harry Potter denken, so that’s where Luna’s shoes have gone… ;)

 3. Roos | Soitsrose 2 januari 2017 / 11:03

  Gent moet zo’n mooie stad zijn wordt er altijd gezegd ben er alleen nog nooit geweest. Wel weer echt vele leuke foto’s!

 4. Mirinne 2 januari 2017 / 13:45

  Mooie foto’s! Er zit echt een prachtige sfeer in. <3

 5. Emma 2 januari 2017 / 16:21

  Aah jaa Gent lijkt me zo’n leuke stad! Jullie hebben een onwijs fijne dag gehad zo te zien<3

 6. Laura 2 januari 2017 / 16:43

  tof tof dat jullie weer hebben afgesproken! en super handig dat je ouders ook ”meegingen”. gent is echt een hele leuke stad en ah, deze fototjes zijn weer zo leuk! xx

 7. Cato 2 januari 2017 / 16:53

  Ik ben al een aantal keer in Gent geweest, maar het is ondertussen ook weer al veeel te lang geleden. En oh, wat is de kamer van Lise mooi!

 8. Klaartje 2 januari 2017 / 16:59

  Gent is echt mijn lievelingsstad! Het zag ernaar uit dat jullie een geweldige tijd met elkaar hadden, de gezelligheid straalt van de foto’s. :)

 9. Klaske 2 januari 2017 / 19:56

  Gent is inderdaad een hele mooie stad, ik ben d’r een paar jaar geleden geweest. Leuk om te lezen dat jullie zo’n fijne dag hebben gehad. Ik heb achter m’n laptopje genoten van jullie prachtige foto’s!

 10. Silke 3 januari 2017 / 07:48

  Haaa, zo leuk! Foto’s zien van Gent is altijd fijn, zeker omdat ik er studeer en die plekjes herken, hihi ;) Tof dat jullie een leuke dag gehad hebben, altijd leuk om de foto’s van jullie drietjes te zien!

 11. Lise 3 januari 2017 / 17:51

  Oooooh het was zo leuk Eline :) Ik ben benieuwd naar je analoge foto’s!! En je bent altijd welkom op m’n kamertje he :) (Verhuis gewoon naar Gent)(Kamers zijn goedkoper hier)(of kom je master in Gent doen!!)

 12. Irene | Tussenmarsenjupiter 4 januari 2017 / 22:04

  Wat leuk dat je in Gent was! Ik heb er gestudeerd en echt, hartjes voor Gent! Herken ook alle plekjes op de foto’s. Hihi. Ik ga er denk ik volgende week nog eens heen om te winkelen.

 13. Sabine 7 januari 2017 / 15:18

  Oh Gent, wat leuk, daar wil ik nog ns heen! Hele mooie foto’s heb je gemaakt, vooral die van het reuzenrad vind ik tof :)

 14. Monique | WritingMonique 9 januari 2017 / 11:41

  Wat een gezellige foto’s! Gent lijkt me een fantastische, leuke stad! Dat raam met al die geschilderde poppetjes erop: ik ben dol op dat soort kleine details!

 15. Marlous 15 januari 2017 / 23:17

  Jaaa, Gent is zo leuk <3 Tot vorig jaar was ik er nog nooit geweest, maar nu m'n vriend er woont kom ik er elke maand wel en ik vind het zo'n leuke stad! Het is wel een rit met de trein, maar vanaf Roosendaal kost een enkele reis maar €7,60 (en in Nederland reis ik gratis met m'n studentenOV) dus dat is goed te doen. Ik vind Gent altijd een beetje op Utrecht lijken, ook zo'n gezellige studentenstad – maar dan wel nog mooier. En ik ben echt dol op Utrecht, dus dat zegt wat ;-) Prachtige foto's hebben jullie gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *