ik kocht mijn droom camera

Een aantal maanden geleden was ik met een vriendinnetje uit mijn klas in de stad. We bezochten meerdere kringloopwinkels in de hoop een fijne analoge camera voor haar te vinden (we hadden er al eerder een gekocht maar daar bleek geen 35mm film in te passen).
Uiteindelijk gebeurde het omgekeerde: ik kocht weer een analoge camera (dit is inmiddels al de negende) – maar niet zomaar een (wat ook de reden was dat ik hem gewoon niet kon laten staan): een analoge spiegelrelfex. Van Canon. (Oftewel: mijn favoriete camera merk!!!) Een Canon AV-1. Toen ik hem kocht was ik in de veronderstelling dat dit dé analoge spiegelreflex van Canon was, wat achteraf niet zo bleek te zijn (ik doel namelijk op de Canon AE-1, maar de AV-1 is praktisch hetzelfde), maar dat maakte het niet minder leuk. Ik was 23,50 armer, maar wel heel blij.

Na maanden met mijn rode ‘wegwerp camera’ foto’s gemaakt te hebben, was ik namelijk wel weer toe aan een spiegelrelfex, en dus ook wat betere kwaliteit foto’s. Het duurde even voordat ik hem kon gebruiken (er zat een groothoeklens op in plaats van een portretlens (voor de mensen die helemaal niet fotograferen: SORRY voor dit technische verhaal), maar na een aantal weken kwam ik de goede tegen op marktplaats, voor maar twintig euro.

Er vlogen drie weken voorbij en toen was mijn eerste rolletje vol. Ik was zo benieuwd en semi-zenuwachtig (wat als er toch iets fout gegaan was), maar dat bleek uiteindelijk niet nodig: de foto’s waren precies geworden zoals ik gehoopt had.

De kwaliteit ging echter weer behoorlijk achteruit toen ik de foto’s ging inscannen, dus ik denk dat ik de komende keer mijn foto’s maar een keer niet bij de Hema laat ontwikkelen/afdrukken, maar ergens waar ze er echt gespecialiseerd in zijn (en dan laat ik ze ook maar meteen digitaliseren).

En verder: IK HEB VAKANTIE! Afgelopen donderdag had ik mijn herkansing en ik haalde hem! Ik heb nu alles gehaald, moet alleen nog een presentatie doen in augustus voor het laatste studiepuntje en dan heb ik mijn propedeuse! Zo blij en opgelucht. Ik stond de afgelopen twee weken echt stijf van de stress omdat ik mijn herkansing zo graag wilde halen (het beïnvloede mijn dagen gewoon) – en nu dat gelukt is valt er echt een last van mijn schouders af. Ik heb nu twee maanden de tijd om te doen wat ik leuk vind en dat is zo’n fijn gevoel. Aangezien dit de enige vakantie per jaar is die compleet zonder schoolzorgen voorbij vliegt, moet ik er maar even intens van genieten.

Ik maakte trouwens een aparte categorie voor mijn analoge foto’s, dus die zijn nu lekker makkelijk terug te vinden :)

Verder heb ik geen idee of ik nou ga werken of niet, aan de ene kant heb ik het geld wel nodig (want analoog fotograferen is niet heel goedkoop maar ik heb zo veel zin om meerdere rolletjes vol te schieten), maar ik vind het gewoon bizar lastig om een baan te vinden die ik daadwerkelijk leuk vind. En ergens is het ook wel een heerlijk vooruitzicht om twee maanden helemaal niks te hoeven doen. (Maar eigenlijk moet ik in de zomer al mijn geld verdienen want met school erbij kan ik gewoon niet werken.) Lastig lastig.

Maandag tot en met vrijdag zitten we in een huisje bij het strand. In Nederland weliswaar, en het weer ziet er niet al te goed uit maar toch heb ik enorm veel zin om even in een andere omgeving te zijn. Als het geen strandweer is zijn er alsnog genoeg leuke dingen te doen, dus dat komt wel goed.

wat ga jij deze zomer doen?

10 Comments

 1. Eva • ateacupofme 9 juli 2017 / 11:38

  Wat een gave foto’s!! Ik heb ook een analoge camera, maar heb hem nog niet durven gebruiken… Als ik dit zie krijg ik helemaal zin om het te proberen! Een hele fijne vakantie <3
  xxx

 2. Senna 9 juli 2017 / 12:00

  wow, een negende analoge camera al! Nice :)
  En hele mooi plaatjes

 3. Anna 10 juli 2017 / 10:16

  Wauw wat gaaf! Al 9 analoge camera! (mond valt open met hartjes in m’n ogen) Super mooie foto’s! Liefs

 4. Klaartje 12 juli 2017 / 21:05

  Ik zou zeggen geniet met volle teugen van je vakantie want je hebt het verdient! :) De resultaten van je analoge camera zijn echt super mooi geworden!

 5. Mirinne 13 juli 2017 / 20:10

  Super fijn dat je weer een werkende analoge camera hebt gevonden. Mooie timing ook zo voor de vakantie!

 6. Laura 17 juli 2017 / 18:51

  fijn deze lading aan mooie foto’s! fijne vakantie ook. xx

 7. Arjanne 17 juli 2017 / 19:09

  Ahh wat zijn de foto’s mooi zeg! Zo leuk dat je nu een analoge spiegelreflex hebt! Ik denk er ook over na om niet meer bij de Hema af te laten drukken&ontwikkelen, maar ik zou niet weten waar dan wel… (En tbh, het is wel makkelijk eigenlijk…)

 8. Luna 18 juli 2017 / 12:55

  Ah wat een toffe foto’s! Mooie kwaliteit en toch dat fijne analoge sfeertje. geniet van je twee vrije maanden! <3

 9. Merle 7 augustus 2017 / 09:24

  Hey, wat zie ik daar? Is dat een zine? Poesieplaatje? Dat ziet er heel errug tof uit! En die foto’s, echt heerlijk ook! Vooral die zwart-witte met het lachende meisje vind ik h e e e l tof!

  • Eline 7 augustus 2017 / 17:32

   De zine is door Saskia van StudioSki, en ik ben het lachende meisje! (of was dat sarcasme hihi) X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *