Life.Love.Beauty by Keegan Allen

IMG_5273

Vrijdagmiddag werd mijn prachtige andere verjaardagscadeau dan eindelijk bezorgd. Het boek van Keegan.
Pretty Little Liars moet jullie inmiddels wel bekend in de oren klinken (want hoe vaak heb ik daar al wel niet over geschreven), Keegan is een van de acteurs die in die serie speelt. Hij speelt Toby. (Google maar). Maar naast acteren kan hij ook geweldig schrijven en fotograferen. En laten dat nou precies de dingen zijn die terugkomen in zijn boek. Al benieuwd?

IMG_5717

Nog even wat info over Keegan.

En dan nu het boek.

IMG_5695 IMG_5697

Ik begin meteen met een negatief punt (want zo leuk ben ik), en dat is dat dit boek zo’n omslag-ding-dinges heeft. En als er iets is wat ik haat bij boeken, is het dat wel. Ik haal dat ding er dan ook altijd af, want meestal is de kaft gewoon hetzelfde als dat omslag-ding. Helaas is dat nu niet het geval, en moet ik hem er wel omhouden, omdat ik die bruine kaft helemaal niet leuk vind.

IMG_5699

Goed. Dat was al het negatieve. Want voor de rest is dit boek echt geweldig.

Keegan’s boek is verdeeld in drie delen, Life., Love., en Beauty. Ja, daar komt ook de titel vandaan.

Voordat je gaat lezen, sorry voor de vingers die af en toe in beeld zijn. Maar dit is geen boek die je kan openslaan en die dan gewoon zo blijft liggen.

IMG_5702 IMG_5703 IMG_5704

Voordat Life. begint, is er nog een ‘voorstukje’ van ongeveer 20 bladzijdes, waarin Keegan vertelt over zijn eerste camera, eerste foto’s en meer. Hierboven was hij 9 of 10 (ik weet het niet uit mijn hoofd en anders moet ik weer naar boven lopen, lol), how cute. Hij begon met fotograferen op zijn negende, wat hij eerst met zijn vaders camera deed.

IMG_5705 IMG_5707

Life. gaat vooral over Keegan’s werk, en dan bedoel ik niet zijn fotografie en schrijfsels, maar zijn baan. Acteur. Er staan een hele hoop foto’s van de cast en set van PLL in, wat ik heel leuk vind. Ook als je de serie niet volgt, kun je dit makkelijk lezen, alles wordt uitgelegd. Niet wat er in de serie gebeurd, maar wie wie speelt, enz. Verder werd ik erg blij toen ik tot de ontdekking kwam dat Ian er ook een paar keer in staat.

IMG_5709 IMG_5712

In Love. staan zoals in het hele boek, gewoon foto’s, en Keegan’s verhalen. Hij kan zo geweldig dichten, en gewoon songteksten schrijven. De foto’s zie je niet, maar dit stukje hoort bij een foto over opstijgen met het vliegtuig. Ik ben nu rond bladzijde 185, in het Love. gedeelte. Dit stukje las ik eergisteren.

IMG_5713 IMG_5714

Bij Beauty ben ik dus nog niet, maar volgens mij komt dit redelijk overeen met Love..

IMG_5725

Ik vind Keegan’s boek echt prachtig. En dat zeg ik niet omdat ik een enorme fan van PLL ben, het is gewoon zo. Ik vergeet trouwens nog te zeggen dat Keegan analoog fotografeert, en ik hou enorm veel van dat sfeertje.
Een tijdje geleden schreef ik over The Polaroid Book, wat ook een prachtig boek is, maar een die ik minder leuk vind dan deze. Waarom? In dat boek staan alleen maar foto’s. Toen ik hem voor het eerst in handen had, dacht ik dat dat juist wel leuk zou zijn, maar uiteindelijk ben je toch redelijk snel op een boek zonder tekst uitgekeken. In Keegan’s boek staat op elke pagina wel wat, of het nou een beschrijving van een gebeurtenis is, van de foto, of een gedicht, ze zijn stuk voor stuk enorm leuk om te lezen.

Keegan’s boek is hier te bestellen. 

Hoe lijkt jou dit boek?

12 Comments

 1. Eline 19 februari 2015 / 09:26

  Wat lijkt me dit een mooi boek! Ik vind de foto’s nu al gaaf!

 2. Lobke - Lovali 19 februari 2015 / 10:29

  Wauw, het boek lijkt me echt superleuk! En Eline, je maakt echt elke keer prachtige foto’s! Ik ben nu echt benieuwd om dit boek zelf in handen te hebben! Veel liefs, Xx

 3. Dina 19 februari 2015 / 11:35

  Dit boek lijkt me heel mooi, de stukjes die je hebt laten zien spreken mij heel erg aan. En OMG Keegan Allen…. <3 (ik droom even weg).

 4. BySilke 19 februari 2015 / 11:41

  Dat ziet er echt een superfijn boek uit! Ik ken de acteur zelf niet, maar het lijkt me toch cool!

 5. Emma 19 februari 2015 / 13:44

  Oh wauw wat een prachtig boek is dat zeg! Ik zet ‘m gelijk op m’n wishlist hihi..
  X Emma

 6. Isabelle 19 februari 2015 / 14:36

  Wat een ontzettend boeiend en mooi boek lijkt me dat! Ik ken hem wel maar dit had ik niet achter hem gezocht. Lijkt me leuk om een keer door te kijken (:

 7. Arjanne 19 februari 2015 / 16:25

  Klinkt echt geweldig! Mooie teksten en mooie foto’s… perfect!

 8. Dilys 20 februari 2015 / 15:18

  Wauw, wat een mooie foto’s komen voorbij in dat boek! Nooit geweten dat Keegan Allen ook geïnteresseerd was in fotografie. En ja, dat Ian hier en daar langskomt lijkt me voor niemand een probleem!

 9. B. 21 februari 2015 / 00:15

  Ik kan dit zo enorm waarderen. Fotografie en poezie gaat enorm goed samen. Dit is zeker een boek wat op mijn verlanglijstje gaat komen.

  B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *