ik kocht een nieuwe camera en alles kwam goed (of zo)

Na twee mislukte rolletjes en een hoop teleurstelling besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe analoge camera. Ik was er na twee rolletjes nog steeds niet achter of het nou aan mij of de camera lag (spoiler: het lag aan de camera), maar ik vond het te vervelend om nog een poging te wagen. Met mijn laatste rolletje had ik echt drie/vier maanden gedaan, omdat ik echt alleen wilde vastleggen wat heel bijzonder of speciaal was (in plaats van overal letterlijk vier foto’s van te maken zoals met mijn digitale spiegelreflex/telefoon) – en dus was de teleurstelling alleen maar groter toen ik weer een envelop met één witte foto terugkreeg.

Lise had een tijdje geleden een Coca Cola camera bij een kringloop gekocht en aangezien daar de prachtigste foto’s uitkwamen (klik hier en hier bijvoorbeeld) ging ik op zoek. Op eBay vond ik vrijwel precies hetzelfde model – een week later lag hij in de brievenbus.

De camera die ik kocht is eigenlijk prima te vergelijken met een wegwerpcamera, maar dan dus eentje die je zo vaak kunt gebruiken als je wilt (en die, in tegenstelling tot een spiegelreflex camera, zó licht is dat je niet eens door hebt dat hij in je tas zit). Ik had even geen zin meer in een spiegelreflex camera en alles zelf moeten instellen, dus dit was een prima oplossing.
Verder besloot ik dit keer even drie maanden met een rolletje te doen, omdat ik er zeker van wilde zijn dat het dit keer wel goed ging.
Afgelopen zondag ging ik dus naar de Hema omdat ik toch in de buurt was, en was ik enorm blij toen ik eindelijk een volle envelop terugkreeg.

Deze foto’s zijn verre van perfect met al dat rood, maar dat vind ik wel eens leuk voor de verandering. Voor nu doe ik het dus even met deze camera (en wie weet komt daar binnenkort toch weer een spiegelreflex camera bij)!

gebruik jij wel eens een wegwerp camera?

8 Comments

 1. senna 22 februari 2017 / 13:12

  Super leuk dat je een analoge camera hebt gekocht! Juist mooi dat de foto’s niet perfect zijn

 2. britt 22 februari 2017 / 16:33

  ZE ZIJN ZO LEUK OMG, ik twijfel nu ook om er eentje te kopen, maar ik wil eerst mijn rolletje van mijn analoge camera volschieten, hihi.

 3. Luna 24 februari 2017 / 16:40

  Aaah, wat zijn ze leuk geworden, love the vibe!! Ik wil ook echt nog eens analoge foto’s maken. xx

 4. Dina 26 februari 2017 / 17:16

  Ooooh dat lijkt me nu eigenlijk toch ook wel weer eens leuk, dat je echt foto’s kunt laten ontwikkelen zeg maar. Altijd een verrassing wat je voor foto’s hebt gemaakt dan.

 5. Klaartje 27 februari 2017 / 09:32

  De resultaten zijn zo mooi geworden! Zelf gebruik ik geen wegwerpcamera, maar verzamel ik gewoon analoge camera’s. :D

 6. l 3 maart 2017 / 17:06

  Vet dat sfeertje met de grain en rode flare! Tof geworden. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *