Het begin van een zeer fijn seizoen

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Hoi herfst. Hoi warme thee/chocolademelk, dekentjes, van je fiets waaien/regenen, dikke truien dragen en fijne boeken lezen. En dan vooral dat laatste.

In de zomervakantie las ik maar liefst vier prachtige boeken. Aangezien het nu ‘echt’ herfst is (op het moment dat ik dit schrijf zit ik achter mijn bureau (dat komt niet vaak voor, in bed schrijven is veel fijner maar daar zit geen stopcontact en mijn laptop heeft toch echt stroom nodig op dit moment), met de lampjes aan. Het is bijna acht uur, ik heb een fijne playlist op staan en de regen tikt teken mijn dakraam), vond ik het wel weer eens leuk om die fijne boeken die ik in de vakantie (gawd het lijkt wel alsof het alweer een jaar geleden is dat we zes weken vrijheid hadden) las, te delen.
Lezen is namelijk – als je het mij vraagt – dé perfecte bezigheid tijdens dit seizoen. Het liefst met een fijne kop thee/chocolademelk/koffie/elke warme drank en een dekentje. En de regen die tegen je (dak)raam tikt.

Schermopname (43)

In mei begon ik in dit boek, en gek genoeg kwam ik nooit verder dan twintig bladzijdes. Of nou ja, nooit, in de zomervakantie besloot ik dit boek weer een kans te geven, en eenmaal aan het lezen snapte ik niet waarom ik nooit verder dan die twintig bladzijdes gekomen was. Heerlijk boek.

 

Schermopname (44)

If I stay viel een klein beetje tegen na zo’n mooi boek als Eleanor & Park gelezen te hebben. Ik moest er even inkomen, en had de schrijfstijl (ofzo) totaal anders verwacht, maar ik heb hem uiteindelijk toch uitgelezen. 200 bladzijdes is ook prima te doen, en de laatste 40 bladzijdes vond ik prachtig.

 

Schermopname (45)

Paper Towns was zó ongelooflijk populair, dat ik er eigenlijk niet omheen kon. Ik wilde dan ook enorm graag de film zien, en van mezelf moet ik dan áltijd eerst het boek gelezen hebben. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nou niet zo prachtig vond als de meeste mensen beweren. Maar uiteindelijk, door het laatste gedeelte van het boek, kan ik nou ook niet zeggen dat ik het geen mooi boek vond, want dat was het wel.

 

Schermopname (46)

Jezus (excuse my language), wat is dit een prachtig boek. Toen ik hem uit had, was ik er echt even stil van. Ondanks dat het een behoorlijk heftig onderwerp is, leest het toch enorm fijn weg. Het is echt een prachtig verhaal, en zo enorm realistisch beschreven. Dat is ook niet gek, want dit zijn de ervaringen van de schrijver (Ned Vizzini). Hij werd vijf dagen opgenomen in een kliniek in Brooklyn, en daarna schreef hij dit boek.

Toch ging het daarna nog steeds niet goed met de schrijver van dit prachtige boek, en pleegde hij in december 2013 na jaren te kampen met depressie zelfmoord. Enorm heftig, maar ik vind het bijzonder en vooral erg mooi hoe hij zijn ervaringen beschreef in onder andere dit boek. Zeker een aanrader. (“A book about depression that’s not the least bit depressing.” – Teen Vogue)

 

Schermopname (47)

En dan het boek waar ik zo enorm lang naar uitkeek, omdat ik David Levithan’s andere boek (Every day) echt prachtig vond (en dat is zacht uitgedrukt). Ik schaam me dan ook een klein beetje omdat ik hem echt al dik 1,5e maand in huis heb, en nog niet eens een kwart uitgelezen heb (vandaar die Waterstones boekenlegger). (Every day las ik in een paar dagen uit.)
Ik weet niet precies wat het is – het is echt niet zo dat ik dit geen mooi boek vind – maar ik kom er niet doorheen. Ik moet mezelf er echt toe zetten om te gaan lezen, en als ik dan eenmaal bezig ben vind ik het wel leuk, maar normaal gesproken pak ik een boek uit mezelf. Ik denk dat het grotendeels komt doordat het eigenlijk praktisch hetzelfde verhaal is, maar toch nét iets anders beschreven. Toch ga ik hem echt wel uitlezen, deels omdat het moet van mezelf, maar ook omdat ik toch wel benieuwd ben naar de rest van het boek.

WELKE BOEKEN LAS JIJ DE AFGELOPEN TIJD?

18 Comments

 1. luna 22 september 2015 / 07:17

  aaaah héle fijne blogpost elien! <3 ik ben heeeeuul benieuwd geworden naar it's kind of a funny story, en ook every day wil ik nu wel lezen :-)

 2. Eline 22 september 2015 / 07:44

  Wat een leuke boekentips. Ik heb if I stay als film gezien en die is echt prachtig, nu ben ik ook wel benieuwd naar het boek!

 3. Lise 22 september 2015 / 07:58

  Al deze boeken lijken me zo leuk! Aaah, ik wil ze allemaal lezen :) Ik heb al een deel van de verfilming van ‘It’s kind of a funny story’ gezien, maar die vond ik niet zo goed… Het lijkt me wel een heel intrigerend verhaal, dus misschien moet ik maar eens aan het boek beginnen. (Oh en ooit komt er een meeting met Belgische en Nederlandse bloggers, en dan moet jij echt komen hoor want ik wil je eens in het echt zien!!)

  • Eline 22 september 2015 / 08:10

   Heb de film ook gezien inderdaad, maar had niet verwacht dat zo’n verhaal op die manier verfilmd zou worden. Je moet er even doorheen komen, maar uiteindelijk is het wel een mooie film hoor!
   En ja, dan kom ik, want ik wil jou ook zien! (Ben alleen super awkward in groepen oeps)

 4. Sophie 22 september 2015 / 08:10

  Lezen op vakantie is zo heerlijk he! Ik heb ook al deze boeken gelezen, alleen Everyday/Another Day nog niet, dat moet ik nog maar eens gaan doen! Eleanor & Park en It’s Kind of a Funny Story vond ik ook prachtige boeken, van die 2e is ook een verfilming. Heb hem zelf nog niet gezien, maar so you know!

 5. Arjanne 22 september 2015 / 12:35

  Ahh leuke boeken! Ik heb paper towns en eleanor &park ook gelezen, maar de rest nog niet! Another day lijkt me in ieder geval geweldig, zeker als hij zo tof is als Every Day (die. was. geweldig.) If i stay lijkt me ook zo mooi!

 6. Britt • Annebrittures 22 september 2015 / 19:51

  Het is gewoon zo, het voelt écht alsof het al een jaar geleden is dat we rust hadden en de dagen bestonden uit rust en plezier. Ik ga dit artikeltje echt opslaan, want de boeken ‘It’s kind of a funny story’ en ‘Another day’, daar heb ik nog nooit van gehoord. En ik hou van dat soort boeken waar je nog niks over wist. Want anders ga je op een andere manier naar het boek kijken als je het leest (dat heb ik toch). Wat heb je dit trouwens prachtig in elkaar gestoken deze hele review! (:

  • Eline 22 september 2015 / 20:25

   Wel eerste Every Day lezen dan hoor! ;) En dank je wel, super lief, ben er best wel eventjes mee bezig geweest :) X

 7. Dilys 22 september 2015 / 20:03

  Supertoevallig! Papertowns staat in mijn kast, ongelezen maar okay. If I Stay staat ook in m’n kast, wél gelezen, en vandaag heb ik Eleanor & Park naar de winkel gebracht om hem om te ruilen voor de Engelse versie! Die hebben ze nu alleen nog niet, dus ik moet nog eventjes geduld hebben. Sowieso moet ik geduld hebben, want eerst moeten de literatuurboeken voor school uitgelezen worden…. Everyday wil ik ook nog heel graag lezen, maar eerst de boeken uit de kast!

 8. Luna 25 september 2015 / 17:24

  Heel fijn artikel! Deze boeken lijken me zo mooi en ik wil nu echt tijd maken om meer boeken te lezen. Terwijl ik toch weet dat het er niet van gaat komen, het zal wel zoiets zijn wat ik alleen in een (stressloze) vakantie kan. Van je lijstje heb ik alleen Paper Towns gelezen, en die heeft eigenlijk best veel indruk op me gemaakt! Mooi verhaal.
  Liefs ♥

 9. Mei Qi 26 september 2015 / 17:11

  Ik moet ook maar echt meer boeken gaan lezen.. Ik heb de film if I stay gezien en ik moest huilen haha. Papertowns moet ik nog steeds lezen!

  • Eline 26 september 2015 / 20:42

   Ik heb ook zo enorm hard gehuild bij If I stay, maar het was ook echt een prachtige film!
   (Even een geruststelling misschien: ik heb sinds de zomervakantie niks meer gelezen :( (als ik school zeg weet je genoeg)) X

 10. Kim 27 september 2015 / 16:52

  Heb alle boeken ook gelezen en ze zijn prachtig! Vooral Eleanor & Park vond ik echt ge-wel-dig. Voelde mij een beetje aangesproken als ze Eleanor beschreef af en toe, en ik weet nog steeds niet of dat een positief of negatief iets is, maar oke. En ook If I stay, wauw gewoon.. Inderdaad anders dan Eleanor & Park and iets moeilijker om er in te komen, maar het heeft mij wel aan het huilen gemaakt, heel stiekem.

 11. Brechtje 29 september 2015 / 21:46

  hele mooie review en supergoede tips! Ik wil ook weer heel graag boeken gaan lezen en dit zijn mooie aanraders, thanks :)
  Heb sinds kort je blog ontdekt en heb gelijk gefollowed! Ik hou van de soort vibe en je manier van schrijven. Keep on going girl xx

  • Eline 30 september 2015 / 16:17

   Ahh wat fijn om te horen, heel lief, dank je wel! X

 12. Daphne 4 oktober 2015 / 13:12

  Ik ben tot nu toe net zoals jij eerst nog maar bij de 20ste bladzijde van Eleanor and Park, maar ik denk dat ik nu wel even door ga lezen. En If I Stay viel bij mij ook erg tegen. Zo langdradig……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *