outfit • after toetsweek-dingen

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Het was iets voor twaalven toen ik mijn pen op mijn tafel neerlegde (of eigenlijk: hem uit mijn handen liet vallen/neergooide). Na mijn blaadje ingeleverd te hebben en mijn spullen gepakt te hebben liep ik opgelucht het lokaal – en even later het schoolgebouw – uit. Ik had zojuist mijn laatste toets gemaakt en was enorm opgelucht dat het ‘wel redelijk’ (ik durf zulke belangrijke resultaten nooit al te optimistisch in te schatten) gegaan was. Om mezelf een soort van te belonen besloot ik de bus naar de stad te gaan om daar vervolgens in mijn eentje rond te struinen. (Ik kan oprecht zoveel genieten van dat soort dingen, ik vind het zó niet erg om dingen in mijn eentje te doen.)

Processed with VSCOcam with b5 preset Processed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with b5 preset Processed with VSCOcam with hb2 preset

dress ZARA | sweatshirt WE | shoes DR. MARTENS

Stiekem had ik natuurlijk een hoofdreden om naar de stad te gaan. De laatste tijd vind ik het enorm leuk om webshops te stalken, en dit keer had ik die van Zara eens een keer goed bekeken. Toen ik laatst voor het eerst in twee jaar weer naar de Primark ging, had ik een zwart spijkerjurkje in gedachten, maar (uiteraard) kon ik die nergens vinden. Ik was enorm teleurgesteld – totdat ik een soortgelijke (en stiekem nog leukere) tegen kwam.

Het punt met webshops is alleen dat ze meestal een beetje voorlopen op de winkels zelf. Na het een keer gevraagd te hebben en drie keer de hele Zara rondgeweest te zijn, had ik de moed eigenlijk een beetje opgegeven. Ik deed nog een laatste rondje en keek nu letterlijk overal en nergens, en toen kwam ik ze tegen (ze hingen totaal uit het zicht achter iets anders – super handig). Er was er nog een in mijn maat en ik huppelde nog net niet door de winkel, naar de paskamers. (Ben er nog steeds enorm blijf mee, al trekt de stof zó enorm veel stof (ha grappig) aan, enige minpuntje.)

Verder heb ik sinds twee/drie weken finally mijn Dr. Martens. De eerste dagen waren een hel (lees: bloedende hakken) en ik vroeg me serieus af hoe er mensen konden zijn die vonden dat het schoenen waren die heerlijk liepen. Nu, bijna drie weken en vele pleisters later kan ik ze nu dan eindelijk (zonder pleister) aan zonder dat mijn voeten helemaal open gaan, en ze lopen nu ook heel erg lekker, gelukkig. (Verder is de zool een paar centimeter hoger dan mijn Pull & Bear-look-a-likes en dat is enorm fijn met mijn 1,58m hihihi.)

Overigens heb ik me gisteravond ingeschreven bij HKU, en hoor ik dus binnenkort wanneer ik toelating mag doen. #exciting

WAT DOE JIJ HET LIEFST NA EEN TOETSWEEK?

fotocredits gaan naar mijn lieve mama <3

8 Comments

 1. Anna 3 december 2015 / 14:42

  Wat fijn dat je toetsweek voorbij is! Ik heb zondag ook dr martens gepast, maar ik vond maat 40 te klein en 41 te groot en ze zaten niet echt lekker, dus toen heb ik ze toch maar niet gekocht. Leuk dat je je hebt ingeschreven bij HKU! Ik ben heel benieuwd!

  • Eline 3 december 2015 / 17:19

   Hihi, is al een tijdje zo (7 november was mijn laatste toets geloof ik), maar ik had nog niks over mijn spijkerjurkje verteld :) Jammer van je Docs, maar op hoe lekker ze zitten moet je echt niet af gaan, want volgens mij zitten ze nooit lekker in het begin! (Kwestie van heeeel veel inlopen.) X

 2. Britt • Annebrittures 3 december 2015 / 18:57

  Wat staat dat spijkerjurkje je leuk Eline, hihi! Da’s zo typisch dat ze alles zo goed verstoppen. Niet erg goed voor de luie shopper (ik!) want zo mis ik echt veeeeel leuke dingen. Ik heb het mezelf al afgeleerd om op voorhand op webshops te kijken want ik weet dat ik het of niet vind, of ze het niet hebben. En dan is de teleurstelling des te groter. Weet je, ik ben echt al aan het uitkijken naar dat moment dat ik mijn pen kan weggooien, haha. Nog één weekje en dan is het zover, yesss. Veel mensen snappen het niet hoe fijn het is om even alleen te zijn en wat rond te struinen in de winkeltjes. Zo tof.

 3. Merle 3 december 2015 / 20:13

  Wat een leuke blog is dit! Ik vind het heel tof om een blogger te hebben gevonden die zo volwassen schrijft voor haar leeftijd, aangezien ik ook 16 ben (schept een band, gheghe). Wat een toffe outfit! Dr. Martens staan nog steeds op mijn lijstje… Voor welke richting heb je je ingeschreven voor de HKU?

  • Eline 3 december 2015 / 20:36

   Aah wat leuk om te horen, dank je wel!
   En bij Illustration, waar ik ook was wezen kijken op de open dag :)

 4. laura 4 december 2015 / 20:12

  Super leuk Elien! Echt een gaaf rokje ook en leuke Dr. Martens <3

 5. Luna 5 december 2015 / 15:22

  Wooow, bloedende hakken, dat klinkt echt niet fijn! Maar je Dr Martens zijn wel echt geweldig. Net als het jurkje! Fijn he, een beetje door de stad slenteren in je eentje. Ik vind dat ook nooit erg. Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *