travel • denmark (copenhagen!) pt. 6 (day 12, 13 & 14)

image

Ergens voelt het een beetje raar om de laatste post over Denemarken te schrijven. Hoewel het wel zo leek, was deze vakantie niet eindeloos, en zijn we inmiddels drie maanden verder. Er zijn behoorlijk wat mensen die vandaag weer naar school gaan (als dat voor jou het geval is – heel veel succes! de eerste weken zijn altijd stom maar je raakt er vast snel weer aan gewend :)) en voor mij is de vakantie ook zo goed als voorbij: over iets meer dan een week begint mijn introductieweek. Ik heb er zin in, maar vind het ook doodeng.

Denemarken lijkt inmiddels ook alweer een eeuw geleden, maar toch neem ik je vandaag nog even met plezier mee terug in de tijd, naar de laatste dagen in Denemarken. We bezochten Kopenhagen voor de tweede en laatste keer en dat was fijn. Dat kon ook niet anders: Kopenhagen is gewoon een erg fijne stad.

day 12


image image image image image image image image image image

We vertrokken ’s ochtends enigszins later dan de vorige keer (dit had te maken met het feit dat ik gewoon niet kon beslissen wat ik aanmoest – het zou weer enorm warm worden maar ik kon geen luchtig jurkje aan doen omdat ik daar te verbrand voor was) en kwamen na het gebruikelijke uurtje weer aan in deze fijne stad. Dit keer in een ander gedeelte: Superkilen Park stond als eerste op de planning en dit lag in een wijk in Kopenhagen waar we nog niet eerder geweest waren.

De wijk deed me een beetje aan Friedrichshain in Berlijn denken, urban, veel graffiti en heel veel jonge mensen. Superkilen Park bestaat uit drie gedeeltes, maar het gedeelte met de witte lijnen wilde ik het liefste zien. Dat was dan ook wat we deden. We liepen eerst door het rode gedeelte, waar enorm veel jongens aan het skaten waren (en waar we bovenstaande spiegelfoto maakten – mijn broertje was trouwens thuis gebleven (vraag me niet waarom)). Eenmaal bij het gedeelte waar ik heen wilde aangekomen verbaasde ik me over het feit dat het zo klein was (op foto’s lijkt het echt huge) – maar het was erg tof.

image

We dronken (ijs)koffie op een terras en ik bekeek wat ik de afgelopen dagen op social media gemist had (er was gratis wifi – yay).

imageimage

Na de koffie bezochten we Flying Tiger (overigens het leukste filiaal waar ik ooit geweest ben – in het land waar deze winkel bedacht is hebben ze véél meer leuke dingen dan in Nederland) en deden mijn ouders boodschappen, terwijl ik buiten met Fien wachtte en er een hele Marokkaanse familie op me afkwam (er volgde een photoshoot van Fien).

image image image image

We liepen door het fijne park (waarvan ik de naam nog steeds niet weet), naar de Marble Church (zie hierboven), waar mijn ouders naar binnen gingen (ik wachtte weer buiten en werd door tientallen mensen aangesproken waardoor het wachten zo om was), maar al snel weer naar buiten kwamen (het stelde niet zo heel veel voor).

image

We liepen door naar Amalienborg, waar de koninklijke familie woont. Hier was het enorm druk, maar we besloten niet naar binnen te gaan omdat we nog behoorlijk wat plannen hadden en er buiten op zich ook genoeg te zien was. het werd langzaamaan steeds warmer en ik was toch blij dat ik een redelijk luchtige outfit aanhad, ondanks het feit dat ik liever achterstevoren liep wanneer we de zon in onze rug hadden.

image image image

We kwamen uit bij het water, waar het vijf graden warmer leek te zijn (wat wilde ik graag zwemmen) en bewonderden de enorme jachten die in het water lagen, samen met de schattige bootjes die af en toe langs kwamen varen. Ik nam een crêpe met suiker en daarna liepen we door een prachtig park (op de een of andere manier ziet alles er netjes uit in Kopenhagen).

image

We liepen al een tijdje door het centrum toen we uitkwamen bij iets waar mijn vader over gelezen had, namelijk een theewinkeltje. Jammer genoeg stelde het niet mega veel voor naast het feit dat het er allemaal erg schattig uitzag (en het er heerlijk rook).

image

We liepen verder en bekeken mooie etalages van winkels. We lunchten buiten op een pleintje na behoorlijk wat luidruchtige voetbalsupporters gepasseerd te hebben.

Het plan was om nog naar Tivoli te gaan, hét pretpark van Kopenhagen, maar ik had er eigenlijk niet zo’n zin in. We zouden niet naar binnen gaan (de entreeprijzen zijn vergelijkbaar met de Efteling en we wilden wat meer zien dan alleen een pretpark – en daarnaast houden we helemaal niet van achtbanen en dergelijke hihi) en dus zag ik het nut er niet echt van in om er toch heen te gaan (ondanks dat het er wel erg mooi schijnt te zijn).

In plaats van Tivoli bleven we gewoon in het centrum waar we wat winkels bekeken. Hier kwam eigenlijk het moment dat ik mijn camera wegdeed, omdat ik gewoon niet zo’n zin meer had om foto’s te maken (ja, dat komt ook wel eens voor).

Na behoorlijk wat winkels (ik ging voor het eerst naar een (mega grote) Søstrene Grene!) én de enorme winkelstraten bewonderd te hebben (we waren hier nog niet geweest – maar hier word je er echt aan herinnerd dat je in een wereldstad bent) haalden we een ijsje. We gingen zitten en kletsten wat met een Engels gezin (en ze gaven Fien hun flesje water – aw). De dag was inmiddels al bijna om en we genoten nog even van de laatste zonnestralen, waarna we richting auto vertrokkken.

image

Onderweg ging ik nog even naar mijn favoriete boekwinkel en daarna was het toch echt tijd om weer naar huis te gaan. Onze laatste dag in Kopenhagen was wederom weer een fijne (alleen niet zo gedetailleerd beschreven – doordat ik minder foto’s maakte en niet echt goed opgeschreven heb wat we nou precies deden lukte het niet helemaal om een heel duidelijk beeld van onze dag te schetsen).

’s Avonds gingen we uit eten, ondanks dat ik weer misselijk was (yes), maar dit trok gelukkig weg toen we eenmaal aan het eten waren. We zaten op een fijn terras van een restaurant wat ons aan een strandtent deed denken. Na het eten haalden we een ijsje (ik niet – ik had weer eens buikpijn van het eten gekregen (ja, ik maak echt een gezonde indruk op deze manier (ben inmiddels weer helemaal beter hoor))) en bezochten we het strand nog even, waar we een prachtige ondergaande zon bekeken.

day 13


Op onze echte laatste dag deden we niet zoveel bijzonders. De dag bestond vooral uit inpakken, en voor zover het kon nog even van het heerlijke weer genieten (lees: lezen in de tuin). Het was een fijne en relaxte dag. Ik had Am I Normal Yet? alweer uitgelezen (450 bladzijdes in één dag?) en begon in mijn nieuwe boek. Denemarken was fijn geweest, maar wat had ik zin om weer naar huis te gaan. We gingen vroeg slapen, de volgende dag zou een vermoeiende worden.

day 14


Om half acht was alles ingepakt en zat iedereen klaar. De terugreis verliep voorspoedig en na een reis van twaalf uur (waarin we vier keer stopten – de laatste keer (we waren toen al in Nederland) was mijn favoriet: we probeerden de nieuwe Ben & Jerry’s Wich uit en dat was echt de beste beslissing van de hele reis) kwamen we thuis. Mijn gatenplant had er een blad bijgekregen en was behoorlijk gegroeid, en voor de rest zag alles er nog precies zo uit als we het hadden achtergelaten. Ik sloot mezelf op op mijn kamer en begon met de foto’s. De afgelopen twee weken waren voorbij gevlogen. We waren weer thuis en dat vond ik toch ook wel erg fijn.

5 Comments

 1. britt 22 augustus 2016 / 10:16

  Ik heb die B&J wich even opgezocht en god, wat ziet dat er ongelofelijk lekker uit? Echt gek waar een hond allemaal niet voor kan zorgen qua praatjes maken, haha. Zo’n zonde dat je verbrand was (ik ken de struggle, helemaal niet fijn om de hele dag in een t shirt rond te lopen..). Dat skatepark met die lijnen, je wilt niet weten hoe graag ik daar even op had willen liggen, oh.

 2. Laura 22 augustus 2016 / 11:45

  Die plek met de witte strepen vind ik echt heel vet! En ah dje sandwich wik ik nog echt eens proberen. Toffe vakantie heb je gehad en heel leuk om dit allemaal te lezen. X

 3. Kirsten 22 augustus 2016 / 12:09

  Je vakantie zag er echt heerlijk uit! Echt super mooie foto’s

 4. Charlotte 22 augustus 2016 / 13:16

  Dat met die lijnen is zo graag, ik wil heir heel graag een keertje heen!

 5. Luna 22 augustus 2016 / 20:24

  Dat park met die lijnen, vind het zo jammer dat ik dat toen niet gezien heb! Zoo gaaf. In Tivoli ben ik wel geweest, dat was erg mooi, maar ik snap ook wel dat je er niet heen gaat als je niet zo’n fan van achtbanen en zo bent. Leuke foto’s allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *