travel • denmark pt. 2 (day 3)

image

Op onze derde dag besloten we Bogense, het plaatsje waar we verbleven maar eens te verkennen (op zich ook wel handig, een beetje een idee hebben van waar je nou precies zit en wat er te doen is). Ons vakantiepark zat op loopafstand van het ‘strand’ (wat het amper te noemen was – lees: heel klein en maar heel weinig zand, maar dat kwam waarschijnlijk doordat we de enorm brede Nederlandse stranden gewend zijn) en verder was er een haven te vinden (waar we iets best wel bijzonders ontdekten). Verder kochten we alwéér kaneelbroodjes en keken we rond in het plaatsje zelf. Kijk je mee?

image image image imageimageimageimage image image image image image image image image imageimage image image image image image

Ik moet bekennen dat havens normaal gesproken niet echt mijn ding zijn (ik weet niet, maar ik vind er meestal gewoon niks aan), maar dat was dit keer zeker niet het geval. Het was hier prachtig. En rustig. Terwijl mijn broertje een steiger opliep schoot ik stiekem een paar foto’s. Hij draaide zich om toen hij het hoorde en riep lachend dat ik dit niet moest doen (hij zit nu in de fase waarin hij niks met camera’s te maken wil hebben en absoluut niet vrijwillig op de foto wil – sorry Thomas). Oh en ik ging trouwens naar de kapper, vlak voordat we op vakantie gingen. Het viel uiteindelijk misschien iets té kort uit en de eerste paar dagen wist ik niet wat ik ervan moest vinden, maar ik ben er inmiddels aan gewend en ben er de voordelen van gaan inzien. (Zoals: lekker luchtig met warm weer en op deze manier duurt het weer een eeuw voordat ik naar de kapper moet.)

image image image

Nadat we een tijdje in het fijne haventje gebleven waren liepen we de kant van de ‘stad’ op. We kwamen langs het laatste gedeelte haven en waren verbaasd omdat er zo veel mensen aan de kant zaten en naar het water te staren. We besloten een kijkje te nemen en gingen bij de rest van de mensen zitten. Binnen een aantal minuten wisten we waarom dit gedeelte van de haven zo populair was. Er zat een dolfijn. (?!) Maar echt. Zo een die je in het Dolfinarium zou kunnen tegenkomen. Vol bewondering staarde ik naar het water en ondertussen probeerde ik foto’s te maken als hij weer eens bovenkwam (maar dit was echt onmogelijk). Ondanks dat het best wel gaaf was om een dolfijn in het echt te zien (ipv het Dolfinarium of een of ander tropisch land waar dat normaal is) vroeg ik me echt af wat hij in godsnaam helemaal in een kleine haven in Denemarken deed, en vond ik het ergens ook wel zielig (het zag er namelijk niet naar uit dat hij de goede kant (weer terug naar zee) zou zwemmen).

image image imageimage image image image

Nadat we nog een aantal extra minuten bij de haven gezeten hadden liepen we verder om het dorpje te bekennen. De winkels die er waren stelden vrij weinig voor, maar de rest zag er allemaal erg knus en schattig uit. Na een prachtig steegje met alleen maar rozen gepasseerd te zijn liepen we verder. We haalden broodjes bij de bakker, en aten de kaneelbroodjes meteen buiten op. Daarna vertrokken we weer terug naar het huisje. Onderweg deden mijn ouders nog wat boodschappen.

’s Middags aten we nog een broodje roerei in het huisje en daarna vertrokken we naar iets wat ‘een prachtig kasteel met enorm bijzondere tuin’ (of zo) zou zijn. Mijn broertje bleef thuis (hij had geen zin). Het stelde echter niks voor (het was meer een oude boerderij met een alles behalve bijzondere tuin (ik had echt een botanische tuin in mijn hoofd)) en zo reden we een behoorlijk eindje voor niks. Mijn camera bleef dan ook in mijn rugzak.

Eenmaal thuis relaxten we wat en ’s avonds aten we weer gewoon in het huisje (wat eigenlijk de hele vakantie gebeurde want Denemarken is zó duur) en sloten we de dag wederom weer af met een detective.

(Overigens heb ik het idee dat de foto’s van Denemarken allemaal kwalitatief minder goed zijn dan mijn normale foto’s en dat maakt me verdrietig. Op mijn camera is niks te zien maar nadat ik ze bewerkt heb lijken ze echt veel slechter te zijn – misschien ben ik de enige die dit ziet maar dit is dé reden dat ik niet al lang vier diaries (ok, dat is misschien een beetje overdreven) online gezet heb, ik had juist zo’n zin om ze te schrijven!)

10 Comments

 1. Charlotte 27 juli 2016 / 19:53

  Het zijn prachtige foto’s hoor, Eline! En echt super leuk om dit te lezen. :D

 2. Laura 27 juli 2016 / 20:19

  Super tof een dolfijn in de haven! Als er eentje bij mij in het dorp verschijnt komt sowieso half Nederland erop af, i guess.

 3. Klaske 27 juli 2016 / 20:23

  Ik vind de kwaliteit van je foto’s gewoon goed hoor, ze zijn hartstikke mooi! <3 En wat tof zeg, dat jullie een dolfijn zagen in de haven. Dat zie ik hier nog niet zo snel gebeuren, haha. Liefs!

 4. Emma 27 juli 2016 / 22:09

  Ik zie niets aan de foto’s hoor, ze zijn juist prachtig! En wat leuk dat jullie een dolfijn zagen in de haven, gebeurt ook niet elke dag ;) X

 5. Anna 28 juli 2016 / 10:07

  Ik vind de foto’s super mooi geworden! Maak je geen zorgen, het is alleen vervelend als je het zelf ziet (perfectionistisch, ken ik). Bogense ziet er super leuk uit! Ik ben zelf in Nybøle geweest vorige zomer. Denemarken is zo mooi! Liefs

 6. Kim 29 juli 2016 / 12:31

  Ik vind je foto’s wel erg mooi! Maar als je zelf anders gewend bent, kan ik mij voorstellen dat je teleurgesteld bent! Overigens lijkt het mij wel een heerlijke ontspannen dag met mooie plekken! :)

 7. Lise 30 juli 2016 / 09:21

  Ik merk totaal niet dat de foto’s slechter zijn hoor :) En ik vind je haar zo mooi, zo kort! Denemarken lijkt me zo’n leuk land… Het komt bij op de to travel lijst. Dolfijnen in havens en overal kaneelbroodjes. De hemel. (Ik wil echt zo’n kaneelbroodje nu)

 8. Senna 30 juli 2016 / 16:46

  Aah leuke foto’s! (en mooie ookal is er een ‘mindere’ kwaliteit, alsnog erg mooi) En je hond is zoo schattig! <3

 9. luna 30 juli 2016 / 18:15

  Zo super mooi. Ik zie niks van dat kwalitatief minder goed! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *