travel • denmark pt. 3 (day 4, 5 & 6)

image

Begrijp me niet verkeerd, het Deense landschap is prachtig, maar je raakt er al snel op uitgekeken (lees: eindeloze weilanden met af en toe een heuvel). Dit was dan ook de reden dat we vooral steden bezochten in die twee weken die we in Denemarken doorbrachten. Op dag vier bezochten we Faaborg en Svendborg. Twee iets kleinere steden, maar daardoor niet minder leuk.

day 4


image image image image image image

We reden als eerst naar Faaborg. De twee steden die we op deze dag bezochten lagen behoorlijk dicht bij elkaar, maar ze waren best een eind rijden van onze verblijfplaats op het eiland weg – waardoor het vanzelfsprekend was om ze allebei op één dag te bezoeken.

Faaborg was héél klein, en we waren er hierdoor dan ook niet zo lang. We liepen wat rond en lunchten op een terras (de zon was gaan schijnen). Jammer genoeg kreeg ik op het moment dat we weer gingen lopen weer verschrikkelijke spierpijn (dit was ook al het geval voordat we gingen lunchen, maar toen we eenmaal zaten leek het weg te zijn) en werd ik kort daarna misselijk waardoor ons volgende en laatste doel in Faaborg een apotheek zoeken was (we hadden namelijk precies die dag geen paracetamol bij ons terwijl dat normaal áltijd het geval is). Het duurde even, maar uiteindelijk ontdekte mijn vader na heel wat lopen (ik bleef ergens op een bankje zitten) een plek waar we ze konden kopen. Nadat ik me weer wat beter voelde (ik was nog steeds niet helemaal hersteld van het twee weken ziek zijn blijkbaar) gingen we op weg naar de tweede locatie: Svendborg.

image ijs image image imageimage

Svendborg was een iets grotere stad dan Faaborg, wat het toch net iets leuker maakte. Vrijwel meteen kwamen we een hele fijne ijswinkel tegen. Ze maakten hier zelf hun ijshoorntjes, en omdat ik dat nog nooit eerder meegemaakt heb vond ik dat toch wel bijzonder. Daardoor rook het er ook heerlijk naar wafels, waardoor mijn broertje in eerste instantie dacht dat ze die daar ook verkochten. Mijn vader bestelde de ijsjes en ik probeerde enigszins stiekem foto’s te maken van de man die de hoorntjes aan het maken was. Dit lukte niet helemaal, maar toen hij opkeek en doorhad dat ik mijn camera op hem richtte glimlachte hij vriendelijk terwijl hij het proces vervolgde.

image image image image image image

Het ijs (en de hoorntjes) waren heerlijk. We liepen nog wat verder door Svendborg en ik glipte een boekhandel in in de hoop dat ze ook Engelse boeken verkochten, maar dit was helaas niet het geval. Toen ik naar buiten kwam stonden mijn ouders te lachen met een onbekende man die twee teckels bij zich had (het onderwerp was wederom Fien). Nadat het gesprek afgelopen was bezochten we nog wat zijstraatjes waar ik een bejaarde man met een Fjällräven tegenkwam. Daar moest ik natuurlijk even een foto van maken. (Want <3)

image

Voordat we naar het huisje terugkeerden stond er nog één ding op de planning: we zouden nog een prachtige (botanische) tuin bezoeken. We reden langs de kust en zagen voor het eerst hoe prachtig en blauw de zee was. Toen de navigatie aangaf dat we er waren werd er wat gelachen. We waren naar een camping gereden met exact dezelfde naam als de tuin zou hebben. Mijn vader ging het uiteindelijk toch maar even vragen. Wat bleek? Het adres klopte wel, de tuin was alleen al vier jaar gesloten. (Bedankt TUI voor de info, erg up-to-date allemaal.)

day 5


Ik stond wat eerder op om samen met mijn moeder en Fien een ochtendwandeling te maken. Het weer was perfect en de omgeving prachtig (en heerlijk rustig). Na een uur kwamen we terug. Ik was ineens enorm moe/slap/gammel en iedereen stemde ermee in om maar een dagje in het huisje te blijven. Ik ontdekte dat het Netflix aanbod anders was (terwijl ik wel de Netflix Nederland app heb?) en zo zag ik ook dat seizoen vier van New Girl hier al uit was. Dat maakte me erg blij – ik keek vorige zomer de eerste drie seizoenen en ik zou eigenlijk nog twee maanden moeten wachten tot seizoen vier in Nederland op Netflix zou komen. De dag vloog voorbij, net als mijn New Girl-marathon (voor ik het wist was ik al over de helft van dit seizoen). Het was erg fijn.

day 6


Jammer genoeg werd ik enorm misselijk wakker. Als er iets is wat ik haat is het misselijk zijn wel, dus dat was iets minder. Mijn ouders gingen ’s middags nog even naar het strand, maar mijn dag zag er zo ongeveer hetzelfde uit als de dag ervoor. Ik keek de rest van seizoen vier en voelde me langzaam iets beter (naast het feit dat ik echt enorm baalde dat ik niks kon doen – ik lag de hele dag in bed). Gelukkig ging het aan het eind van de dag beter en kon ik weer eten. Ik was enorm opgelucht, want het laatste wat ik wilde was wéér ziek worden (zeker nadat ik in de vorige zomervakantie op Texel enorm ziek was geworden van een pizza in een Italiaans restaurant (en dit keer kwam er wel overgeven en dergelijke bij kijken – dat was dit keer gelukkig niet het geval)).

13 Comments

 1. Nienke 3 augustus 2016 / 08:25

  Die stadjes zijn zo mooi! Liefde voor die gekleurde huisjes. Balen dat je ziek werd, dat is zo jammer in de vakantie :( Ik hoop dat je er de rest van de vakantie geen last van hebt gehad!

 2. Eline 3 augustus 2016 / 08:27

  Wat vervelend dat je zo misselijk was. Dat is altijd heel vervelend op vakantie. De gekleurde huisjes zijn zo leuk, dat mis ik echt in Nederland! Het maakt alles zo veel leuker.

 3. Lise 3 augustus 2016 / 10:13

  Alles is zo roze!! Oh, en dat is dus die man met de fjallraven waar je het over had, hihi :)

 4. Laura 3 augustus 2016 / 15:21

  Stom om misselijk op vakantie te worden! Maar die huizen zien er wel heel mooi uit zeg.

 5. Klaske 3 augustus 2016 / 20:03

  Ah wat vervelend dat je ziek werd, zeker op vakantie :( Hopelijk heb je er niet al te veel last van gehad verder. Wel een gelukje dat je daar het vierde seizoen van New Girl al kon kijken, zeg! Die huizen in dat stadje van dag 4 zijn echt te cute en die man met die fjallraven, zo leuk. Liefde voor je foto’s! <3

 6. Britt 3 augustus 2016 / 21:52

  Ik blijf nog steeds verbaasd dat Fien al zo groot is, nu ze naast je vader stond was het even “amai!”, haha. En omg, de foto van dat opaatje, hoe cute! Wel zonde dat je ziek werd. En oke, als ik je tekst niet had gelezen had ik ook gewoon gedacht dat die man daar wafels aan het maken was, niet dus. Echt tof dat ze het allemaal zelf doen!

 7. Emma 5 augustus 2016 / 21:56

  Wat een prachtige stadjes zeg, dat ijsje ziet er zo lekker uit! Wel erg jammer dat je ziek werd zeg :(

 8. Arjanne 10 augustus 2016 / 10:24

  Ahh wat een fijne post! De kleuren van de huisjes zijn zó leuk! (en hihi, een oude man met een fjallraven, luf it!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *