travel • denmark pt. 4 (day 7, 8 & 9)

image

Na zes dagen in Bogense vertrokken we op zaterdagochtend met een volle auto naar waar we de laatste week zouden verblijven. We gingen nu naar Hornbæk, een plaatsje op hetzelfde eiland als Kopenhagen (we zaten er minder dan een uurtje rijden vanaf).

Ons tweede huisje had geen wifi, wat resulteerde in rond de veertig potjes pesten en het feit dat ik bijna vier boeken uitlas in één week. Het was ergens wel fijn om geen wifi te hebben (want dan pak ik er dus sneller een boek bij), maar pas als je echt helemaal geen internet hebt (er zit ook geen internet in het buitenland in mijn bundel en ik moet énorm veel per MB betalen dus dat werd hem ook niet) merk je pas hoe beperkt je bent zonder. Meerdere keren pakte ik mijn mobiel er gedachteloos bij als er weer iets opgezocht moest worden, om vervolgens tot de conclusie te komen dat dat helemaal niet kon. Maar het lezen was erg fijn.

day 7


image image image

Omdat het nog een behoorlijk tijdje rijden was (niks vergeleken met de heenreis – maar het was uiteindelijk toch dik drie uur) besloten we onderweg even te stoppen. Na 1,5 uur stopten we even in Roskilde, waar we ongeveer twee uur bleven. Deze stad leek helemaal niet zo op de andere Deense steden en had meer iets van Engeland weg, wat ik erg leuk vond.

imageimage image image image image image image imageimage imageimage image image image

We dronken koffie en chocolademelk bij een leuk cafeetje en liepen wat door de stad. Mijn broertje klom in wat lantaarnpalen en at churros, we bekeken wat winkels en ontdekten dat het weekend in Denemarken echt nog als rustmoment gezien wordt. De winkels gaan op zaterdag bijvoorbeeld al rond één/twee uur dicht, wat voor ons echt heel raar om te beseffen was.

Na twee uur stapten we weer in de auto en na nog twee uur kwamen we aan in Hornbæk. Dit huisje was heel wat groter dan het vorige vakantiehuisje, wat wel fijn was (afgezien van het feit dat er overal spullen van de eigenaren te vinden waren en we dus amper opbergruimte hadden). Daarnaast leek het gewoon een groot strandhuis wat erg knus en leuk was.

day 8


imageimage image image image image image image image image image image

We reden naar Helsingør en bezochten het Kronborg Slot. Dit kasteel is tevens de plek waar Shakespeare’s Hamlet zich afspeelt en staat op de Werelderfgoedlijst dus dat was best bijzonder. We zijn het kasteel zelf niet in geweest (de entreeprijs was een beetje te vergelijken met de Efteling geloof ik), maar de omgeving was ook de moeite waard (samen met het feit dat deze plek in Hamlet voorkomt).

image image

Nadat we het gezien hadden gingen we de stad zelf nog even in, maar het was er erg uitgestorven omdat het zondag was. We aten pasta, pizza of lasagne in een Italiaans restaurant als late lunch/vroeg avondeten en haalden daarna een ijsje. We liepen langs de haven waar iedereen bij het water zat te genieten. De zon was inmiddels gaan schijnen en dat was iets aangenamer dan die achttien graden die het met bewolking was.

day 9


image image image image image image image

Het was bijna koud op de dag dat we Hillerød bezochten, en dat was extra naar omdat het in Utrecht 37 graden bleek te zijn. Toch was het een erg fijne dag. Hillerød bleek een erg schattig stadje te zijn en het feit dat er af en toe wifi te vinden was maakte het extra fijn (al vonden mijn ouders dat wat minder – mijn broertje en ik liepen veel te langzaam omdat we af en toe een signaal kregen en als het dan zover was wilden we niet verder lopen (dat krijg je als je dagen onbereikbaar bent haha)). We haalden heerlijke broodjes bij de bakker (dit keer geen kaneelbroodjes – die waren we op een gegeven moment een beetje zat) en liepen wat rond in de stad. Uiteindelijk deden we nog wat boodschappen en daarna sprongen we weer in de auto.

image image image image image image image

We reden naar het Frederiksborg Slot waarvan uiteindelijk bleek dat we er makkelijk naartoe hadden kunnen lopen. Omdat Fien niet naar binnen mocht bleven mijn broertje en ik samen op de binnenplaats wachten, waar ik wat praatjes maakte met Deense mensen die op Fien afkwamen (ja. alweer.). Toen mijn ouders terugkwamen bezochten we de kasteeltuin (hier mocht Fien wel komen), die echt prachtig was. Je kon de stad aan de overkant van het water zien liggen.

Achteraf haalden we nog een ijsje en vertrokken weer naar ons huisje. Ik geloof dat ik ’s avonds We Were Liars uitlas (en omijngod het einde), nadat ik er ’s ochtends in begonnen was (ik las daarvoor Extremely Loud & Incredibly Close uit wat ook echt een prachtig boek was).

8 Comments

 1. Lise 7 augustus 2016 / 16:17

  Al die gekleurde huisjes worden echt mijn dood :( Ik wil ook op reis en ik wil ook een gekleurd huis. En churros. Ik wil ook churros.

 2. Ismay 7 augustus 2016 / 22:20

  Wat een hoop foto’s en wat zijn ze mooi! Ik ben een aantal keer door Denemarken heen “gereden” met de auto, maar ik ben er nog nooit echt op vakantie geweest. maar door jouw reisdagboekjes raak ik wel heel enthousiast! Heerlijk om te lezen en vooral om naar die foto’s te kijken!

 3. Kim 7 augustus 2016 / 23:53

  Klinkt weer als een paar mooie dagen! Lekker genieten! :)

 4. Britt 8 augustus 2016 / 13:19

  WE WERE LIARS, JE HEBT HET GELEZEN OMGGGG (waarom had je het me niet gezegd op de meeting, want dat einde, zoveel vraagtekens!!!!) Wat grappig dat je broer in de lantaarnpaal is geklommen en help ja, dat wifi probleem is rampzalig als je in het buitenland bent, haha.

 5. Emma 8 augustus 2016 / 16:51

  Geweldig mooie foto’s weer en wow wat hebben ze veel gekleurde huisjes in Denemarken! Jaloersmakend haha.

 6. Nienke 9 augustus 2016 / 11:55

  Ik vind dit zo leuk om steeds te lezen! De foto’s zijn (wederom) echt heel mooi. en wat heerlijk dat je zo veel boeken hebt uitgelezen :)))

 7. Klaske 9 augustus 2016 / 12:04

  Denemarken is echt heel erg mooi, zeg. Prachtige foto’s heb je weer gemaakt! En zo leuk al die gekleurde huisjes, love it.

 8. Luna 14 augustus 2016 / 11:25

  Heeel fijne diary (net als al je andere diaries trouwens :)), Denemarken is zo leeeuk! Het is inderdaad wel chill om een weekje helemaal geen wifi te hebben, en een beetje boeken te lezen en spelletjes te spelen. Je realiseert je dan wel hoe vaak je normaalgesproken met je telefoon bezig bent haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *