zines, een portfolio site en meer

Mijn vakantie komt steeds dichterbij (alhoewel: nog een herkansing) wat betekent dat schoolprojecten eindigen en ik binnenkort weer tijd heb om zelf allemaal leuke projectjes te doen.

Ik ontdekte een nieuwe obsessie: boekjes/zines maken. Ik besteedde er twee schoolprojecten aan, maar gek genoeg heb ik die hier nooit gedeeld – alleen maar op Instagram. Daarom werd het tijd om dat vandaag even te doen. Lees maar verder!

ik maakte dus een portfolio site

Want dat moest voor school. Maar dat vond ik zelf ook erg leuk. Het voelt helemaal cool en professioneel terwijl het dat eigenlijk helemaal niet is, want tijdens het maken ontdekte ik dat ik nog bizar weinig ‘grote’ opdrachten gedaan heb die ik erop kan zetten. Maar met het kleine overzichtje wat er staat ben ik al heel tevreden, dus wie weet wordt hij binnenkort wat voller! (Klik hier trouwens.) (Hij staat nu ook onder het kopje ‘Contact’, samen met mijn Etsy shopje!)

 en wat boekjes:

negen hotspots in utrecht 

Als schoolproject maakte ik samen met Julia (ook een eerste jaars (alleen dan fotografie)) een boekje over negen van onze favoriete plekken in Utrecht. Het was behoorlijk moeilijk (er gingen meerdere dingen fout tijdens het in elkaar zetten van het boekje) en duurde uiteindelijk langer dan we berekend hadden, maar het eindresultaat is heel tof geworden! Afgelopen vrijdag bracht ik de boekjes rond bij de winkels/koffietentjes/andere dingen waar we geweest waren en het was zo leuk om alle enthousiaste reacties te horen. Waarschijnlijk is het boekje binnenkort in meerdere winkels te vinden, en is hij ook te koop bij de Snorfabriek! Leuk leuk leuk.

 

‘schat, staat de parasol al?’

En dan een iets recenter schoolproject (vorige week afgemaakt): ik maakte een zine! De bedoeling was eigenlijk dat ik een week in Utrecht zou tekenen, maar toen werd het ineens tropisch warm en leek het lokale zwembad me een betere optie. Uiteindelijk was het hartstikke leuk om stiekem mensen in gekke situaties te observeren en te tekenen, en was de combinatie van lezen – zwemmen – tekenen echt perfect. Het voelde echt al als zomervakantie, wat jammer genoeg nog niet zo is. (BIJNA, eerst nog even een behoorlijk enge herkansing doen die ik moet halen als ik niet in de zomer door wil (ja, veel druk).)

Vorige week zette ik alles in elkaar en kon de zine naar copy shop. Gisteren (of eergisteren als jullie dit lezen) kwamen ze met de post (het uitpakken van nieuwe boekjes is oprecht mijn nieuwste obsessie, het is zo leuk en spannend), en sinds gistermiddag staan ze in mijn Etsy shopje! Koop maar (is leuk) :-) + maar vijf euro!

en verder:

Stress ik nog even een volle week over mijn herkansing en het feit of ik het wel haal (het is geen ramp als ik het niet haal, ik mis dan alleen wel de helft van mijn zomervakantie geloof ik), en daarna heb ik vakantie! Verder heb ik zaterdag een sollicitatiegesprek voor een baan die ik echt heel graag wil, dus dat is heel spannend en leuk.
Daarnaast gaan we nog een paar dagen naar zee en leuke steden bezoeken, dus ik hoop dan lekker veel (analoge) foto’s te maken, te tekenen en te schrijven. Ik kan echt niet wachten om weer lekker veel tijd te kunnen besteden aan mijn blog, en verder wil ik op zijn minst in de vakantie nog een zine maken – dit keer helemaal voor mezelf en niet als schoolproject, en verder met mijn Etsy webshop. Als ik aangenomen word ga ik weer lekker werken, want ik ben er ook wel even aan toe om weer wat geld te verdienen, en wat nuttigs te doen in de vakantie. In de vrije dagen na mijn werkschouw (en dat waren er dus echt maar vijf) verveelde ik me al, dus het lijkt me alleen maar fijn om nog iets van structuur te hebben in de twee maanden dat ik vrij ben.

fijne zomervakantie! <3

4 Comments

  1. Merle 30 juni 2017 / 13:50

    Wauw, vooral dat hotspotboekje vind ik super! Zines zijn echt LIFE haha. De combi tekst-schildering-foto werkt echt fantastisch! Leuk trouwens om weer eens van je te horen, je zult het wel druk hebben met school als ik dit zo lees! Het klinkt wel superleuk allemaal, succes met je herkansing! Liefs!

  2. britt 1 juli 2017 / 10:35

    Je legt toch een boekje opzij he ElinEtje? Ik hoop zooo dat je die job te pakken krijgt (vast wel).

  3. Luna 3 juli 2017 / 10:56

    Aah zo leuk allemaal! Zines zijn ook echt tof, leuk projectje voor de zomervakantie ook ja :) geniet van je vakantie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *